Μην χασετε

Μάθε πως να εφαρμόσεις σωστά τη μάσκαρα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι μακριές, ογκώδεις βλεφαρίδες είναι η απόλυτη τελική πινελιά στα περισσότερα makeup looks. Και ενώ τα extentions βλεφαρίδων και οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι μια πολύ καλή λύση, μπορείς να αποκτήσεις το ίδιο look χωρίς το κόστος ή ταλαιπωρία τους.

Advertisements

Παρακάτω, δύο makeup artists μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους για το πώς να βάλεις μάσκαρα με το σωστό τρόπο για ή ογκώδεις, εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

Χρησιμοποίησε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων

Τα ψαλιδάκια με στρογγυλεμένη βάση από καουτσούκ είναι ιδανικά για να καμπυλώνουν σωστά τις βλεφαρίδες σου, αντί να τις λυγίσεις ή να τις σπάσεις σε μια απότομη γωνία. “Δεν μπορώ να υπογραμμίσω πόσο μεγάλη είναι η διαφορά που κάνει το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες”, λέει η celebrity makeup artist Molly Greenwald.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις κάτι που ταιριάζει στο σχήμα των ματιών σου, οπότε αν έχεις πρόβλημα, η makeup artist Megan Garmers προτείνει να αγοράσεις ένα μικρό, “ατομικό” ψαλιδάκι που -όπως υποδηλώνει το όνομα του- θα καμπυλώσει μεμονωμένα τις βλεφαρίδες σου.

Μην ξεχνάς το primer

Ένα καλό primer θα “επεκτείνει το πλάτος” των βλεφαρίδων σου, σύμφωνα με την Garmers. Είναι ένα επιπλέον προϊόν που θα χρειαστείς – κάνει μεγάλη διαφορά σε ό,τι αφορά το μήκος και την ανθεκτικότητα – γι ‘αυτό επένδυσε σε ένα ποιοτικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριν εφαρμόσεις τη μάσκαρα σου.

Ξεκίνησε με τις ρίζες

Όταν πρόκειται για την εφαρμογή, δεν υπάρχει κανένας “σωστός” τρόπος για να το κάνεις – όλα εξαρτώνται από το είδος των βλεφαρίδων που έχεις. “Προσωπικά, ξεκινώ από τις ρίζες και κουνάω το πινέλο ελαφρώς μπροστά και πίσω για να τονιστεί η γραμμή των βλεφαρίδων”, λέει η Greenwald.

Εφάρμοσε την υπόλοιπη στρατηγικά

Αν έχεις λεπτές βλεφαρίδες, η Garmers συμφωνεί ότι το κούνημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται πιο παχιές. Προτείνει επίσης να τις ανοιγοκλείσεις αν οι βλεφαρίδες σου είναι από τη φύση τους παχιές.

“Δουλεύω το σχήμα και την κατεύθυνση των βλεφαρίδων κατά την εφαρμογή”, λέει η Greenwald. “Μου αρέσει να χτενίζω τις βλεφαρίδες προς όλες τις κατευθύνσεις αντί να τις πηγαίνω προς μια κατεύθυνση. Η εφαρμογή της μάσκαρα προς μια κατεύθυνση θα τις κάνει να φαίνονται λεπτές και μονοδιάστατες και ίσως να κάνει τα μάτια σου να φαίνονται στενότερα . Γι ‘αυτό, κάνε απλωτές κινήσεις προς τα έξω και φρόντισε να καλύψεις τις εσωτερικές, μεσαίες και εξωτερικές βλεφαρίδες σου.

Καν’το διπλά

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η διπλή εφαρμογή μασκάρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις τις βλεφαρίδες σου. Εάν οι φυσικές βλεφαρίδες σου είναι λεπτές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο μια φόρμουλα για μήκος όσο και μια για όγκο.

Advertisements

Αφαίρεσε ό,τι περισσεύει

Ανάμεσα σε κάθε εφαρμογή πάρε ένα καθαρό ραβδί μάσκαρας ή μια μεταλλική χτένα βλεφαρίδων και πέρασε την από τις βλεφαρίδες σου για να αφαιρέσεις τυχόν υπερβολική ποσότητα μάσκαρας. Αυτό το βήμα θα εξασφαλίσει ότι οι βλεφαρίδες σου να φαίνονται καθαρές και διαχωρισμένες.

Χρησιμοποίησε μια αδιάβροχη φόρμουλα για να τις “σφραγίσεις”

Είναι λογικό να αισθάνεσαι διστακτική σχετικά με την αδιάβροχη μάσκαρα αφού είναι δυσκολότερο να την αφαιρέσεις, αλλά η Garmers επιμένει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθείς ότι η αδιάβροχη μάσκαρα “σφραγίζει” τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα