Μην χασετε

Μάθε πως μπορείς να ξεφορτωθείς τους ανοιχτούς πόρους

Άλλαξε την όψη της επιδερμίδας σου με αυτούς τους τρόπους

Advertisements

Οι διεσταλμένοι πόροι αποτελούν ένα από τα πιο κοινά προβλήματα της λιπαρής επιδερμίδας, καθώς αλλοιώνουν τη λεία όψη και την υφή της, ενώ κάνουν το μακιγιάζ να δείχνει απεριποίητο. Κι όμως υπάρχει λύση: Ενώ δεν μπορούν να μικρύνουν, με τη συστηματική εξυγίανση της επιδερμίδας και τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων, οι έντονοι πόροι μπορούν να γίνουν περισσότερο διακριτικοί.

Ιδού οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις:

Σχολαστικός καθαρισμός

Ο σχολαστικός καθαρισμός πρωί και βράδυ αποτελεί συνήθεια που όλες οι γυναίκες πρέπει να υιοθετήσουν. Ειδικά για εκείνες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα, θεωρείται επιτακτική ανάγκη, καθώς έτσι εκτός από τους ρύπους και το μακιγιάζ, θα απομακρυνθεί και το σμήγμα.

Συστηματική απολέπιση

Η απολέπιση μπορεί να κάνει τους πόρους λιγότερο ορατούς, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποτρέπει τη δημιουργία στιγμάτων και λειαίνει τη υφή της επιδερμίδας. Ιδανική επιλογή αποτελούν τα scrub προσώπου με σαλικυλικό οξύ που εξυγιαίνουν άμεσα τους φραγμένους πόρους χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία στον προστατευτικό φραγμό.

Λείανση της επιδερμίδας

Η ρετινόλη αποτελεί σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα κάθε γυναίκας όχι μόνο ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας, αλλά και ενάντια στους διεσταλμένους πόρους. Η superstar του skincare επιταχύνει τους ρυθμούς ανανέωσης των κυττάρων, έχει έντονη απολεπιστική δράση και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Απομακρύνει έτσι τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και φράζουν τους πόρους ενώ, ταυτόχρονα, ενισχύει εκ των έσω την επιδερμίδα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αισθητή λείανση της επιφάνειάς της.

Αντηλιακή προστασία

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, προκαλεί δομικές αλλαγές στο DNA των κυττάρων, οι οποίες οδηγούν στον πρόωρο εκφυλισμό του κολλαγόνου και της ελαστίνης, που με τη σειρά του οδηγεί στη χαλάρωση των συνδετικών ιστών του δέρματος και στους έντονα ορατούς πόρους. Για να μειώσετε τους διεσταλμένους πόρους, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα αντηλιακό και να το ανανεώνετε μέσα στη μέρα.

Καθαρισμός εκ των έσω

Πίνοντας μεγάλη ποσότητα νερού κάθε μέρα, μπορεί να εξασφαλισθεί η απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και την επιδερμίδα και κατά συνέπεια “ο καθαρισμός” των πόρων εκ των έσω.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα