Μην χασετε

Μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις πιο γερά και σκληρά νύχια

Η καθημερινή και συνεχή επαφή με το νερό, το σαπούνι, τα χημικά των απορρυπαντικών ακόμα και η χρήση αντισηπτικών για τα χέρια που περιέχουν οινόπνευμα, αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν τόσο τα χέρια αλλά και τα νύχια σου.

Οι δουλειές που κάνεις στο σπίτι χωρίς να φοράς γάντια, η κακή διατροφή, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή καθώς και το ημιμόνιμο μανικιούρ που κάνεις πολύ συχνά είναι μερικοί ακόμα λόγοι που κάνουν τα νύχια σου αδύναμα, λεπτά και εύθραυστa. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πιο γερά και σκληρά νύχια.

Φόρεσε γάντια

Μην αμελείς ποτέ να φοράς γάντια για κάθε δουλειά του σπιτιού. Από το πλύσιμο των πιάτων, μέχρι το ξεσκόνισμα και φυσικά τη κηπουρική.

Καλή ενυδάτωση

Αν τα νύχια σου είναι κίτρινα, σπάνε και ξεφλουδίζουν αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί είναι αφυδατωμένα. Πολύ σημαντικό να απλώνεις τακτικά μια κρέμα χεριών και νυχιών αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και ειδικά αφού έρθουν τα χέρια σου σε επαφή με το νερό. Επίσης με ένα εξειδικευμένο λαδάκι για τα πετσάκια και τα νύχια βοηθάει πολύ στο να διατηρηθούν τα νύχια σου υγιή και σκληρά.

Advertisements

Σωστή διατροφή

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των νυχιών σου γι’ αυτό και θα πρέπει να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Ε και C. Μπορείς επίσης να προμηθευτείς από φαρμακεία, υγρό πόσιμο κολλαγόνο σε μορφή συμπληρώματος διατροφής που ενισχύει την ενυδάτωση εκ των έσω και δυναμώνει τα νύχια σου ή οποιοδήποτε άλλο εξειδικευμένο συμπλήρωμα ενδυνάμωσης μαλλιών και νυχιών.

Απέφυγε να κάνεις συχνά ημιμόνιμο μανικούρ

Το ημιμόνιμο μανικιούρ με το led φως είναι πιο «βαρύ» για τα νύχια σου από ένα απλό βερνίκι διότι καλύπτει για τουλάχιστον 10 με 15 ημέρες την επιφάνειά τους εμποδίζοντας το νύχι να πάρει οξυγόνο και να ενυδατωθεί. Επίσης, το ημιμόνιμο μανικιούρ δεν ταλαιπωρεί τα νύχια κατά την εφαρμογή του αλλά κυρίως στην αφαίρεσή του καθώς τρίβεται η επιφάνειά του με σκληρές λίμες και χρησιμοποιείτε δυνατό καθαρό ασετόν για αρκετή ώρα πάνω στα νύχια.

Επένδυσε σε μια εξειδικευμένη θεραπεία

Έφαρμοζε κάθε δέκα ημέρες ένα ειδικό βερνίκι-θεραπεία νυχιών χωρίς να απλώσεις άλλο βερνίκι με χρώμα. Ειδικά αν έχουν αδυνατίσει μετά τη χρήση τεχνητών και κακής ποιότητας υλικών, η θεραπεία θα βοηθήσει πολύ τα λεπτά νύχια σου να σκληρύνουν και να μην ξεφλουδίζουν.

Θέμα βάσης

Πριν βάψεις τα νύχια σου, φρόντιζε να περνάς πάντα μια στρώση με ένα διάφανο βερνίκι βάσης. Ιδανικά επίλεξε μια ενισχυμένη βάση με βιταμίνες και συστατικά που ενδυναμώνουν και σκληραίνουν τα νύχια.

Advertisements

Προτίμησε χάρτινες λίμες

Οι χάρτινες και οι γυάλινες λίμες σε αντίθεση με στις μεταλλικές δεν καταπονούν τα νύχια, δεν τα ραγίζουν και δεν εντείνουν το ξεφλούδισμα.

Κάνε μασάζ

Με μια κρέμα ή ένα λαδάκι με θρεπτικά συστατικά κάνε μασάζ στα νύχια σου. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και θα τα βοηθήσεις να δείχνουν υγιή και να μακρύνουν πιο γρήγορα. Επίσης, είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις τους μυς των δακτύλων σου και να αισθάνεσαι καλύτερα.

Βύθισε τα νύχια σου σε ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση των νυχιών.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις, όπως σε συνδυασμό με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή με λίγες σταγόνες από μηλόξυδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα, ακόμη και αν το χρησιμοποιήσεις μόνο του, απλά φρόντισε να το βάλεις σε ένα οβάλ μπολ που θα καλύπτει τα δάχτυλα σου και κράτησε τα μέσα στο ελαιόλαδο 10 με 15 λεπτά κάθε μέρα.

Χρησιμοποίησε λεμόνι

Το λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα στα νύχια σου. Μπορεί να μην ενδείκνυται για την ενδυνάμωσή τους αλλά εξαφανίζει άμεσα τις κίτρινες κηλίδες που εμφανίζονται από τη συχνή χρήση σκουρόχρωμων βερνικιών και επαναφέρει τη λάμψη τους.   Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να διορθώσει τα αδύναμα και ραγισμένα νύχια. Τρίψε τα νύχια σου με ένα ολόκληρο λεμόνι και άστο πάνω τους για 5 με 10 λεπτά, για μία φορά την εβδομάδα.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα