Μην χασετε

Μάθετε 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τα κρεμμύδια

Ελληνική κουζίνα χωρίς κρεμμύδι δεν γίνεται και η αλήθεια είναι πως αποτελεί βασικό υλικό σε σάλτσες, σαλάτες, πίτες κ.ο.κ. Πέραν της δυνατής οσμής του, όμως, ξέρατε ότι έχει και τις παρακάτω ιδιότητες;

Advertisements

-Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, με πιο γνωστή την κερσετίνη, η οποία έχει αποδειχθεί πως μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των όγκων σε ζώα και να προστατεύσει τα κύτταρα του παχέος εντέρου από τις βλαβερές συνέπειες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών.

-Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση μειώνοντας την σοβαρότητα των συμπτωμάτων που σχετίζονται με φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αλλεργική φλεγμονώδης αντίδραση του άσθματος και η αναπνευστική συμφόρηση που σχετίζεται με το κοινό κρυολόγημα.

-Παρουσιάζουν αντιπηκτική δράση και η τακτική κατανάλωσή τους έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως και να συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου.

-Έχουν θεραπευτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και συμβάλλουν, χάρη στη βιταμίνη C τους, στην απορρόφηση σιδήρου.

-Η κατανάλωσή τους σχετίζεται με καλύτερη υγεία των οστών και σύμφωνα με έρευνες, όσο συχνότερα τα καταναλώνουν οι μεγαλύτερες γυναίκες, τόσο περισσότερο μειώνουν τον κίνδυνο κατάγματος, ακόμη και πάνω από 20%.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα