Μην χασετε

Μάθετε τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και στη μαγειρική εδώ και αιώνες. Είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο φυτό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές: σε σκόνη, αποξηραμένο, φρέσκο, και ως έλαιο ή χυμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τζίντζερ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τόσα πολλά και απίστευτα οφέλη, που προσφέρει στη υγεία.

Advertisements

Τι θα συμβεί όμως στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ; 

Θα μειωθούν τα πεπτικά προβλήματα. 

Οι φαινολικές ενώσεις του τζίντζερ είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην ανακούφιση του ερεθισμού του πεπτικού συτήματος και βοηθάνε την κίνηση της τροφής και των υγρών διαμέσου του γαστρεντερικού σωλήνα. Έχει αποδειχθεί ότι το τζίντζερ επιταχύνει την κένωση του στομάχου, που μπορεί να είναι ωφέλιμο σε άτομα που υποφέρουν από δυσπεψία.

Θα μειωθούν οι πόνοι της περιόδου. 

Εάν ξεκινήσετε να τρώτε καθημερινά τζίντζερ μπορεί να διαπιστώσετε μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον πόνο εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα, αρκεί να λαμβάνεται κατά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.

Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η ημερήσια κατανάλωση τζίντζερ μπορεί να σας προφυλάξει από τη γρίπη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Αυτό το φυτό είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, χρώμιο και μαγνήσιο, τα οποία διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πίνοντας ένα τσάι με τζίντζερ και λεμόνι σε καθημερινή βάση, θα σας βοηθήσει να μείνετε υγιείς σε κάθε εποχή του έτους.

Η πιπερόριζα είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό.

Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό αφροδισιακό για χιλιάδες χρόνια. Έχει την ικανότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι εξαιρετικά εφιδρωτικό, με αποτέλεσμα να έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Έτσι την επόμενη φορά που σχεδιάζετε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τζίντζερ στο μενού σας.

Όμως αυτή η θαυματουργή ρίζα έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες:

Μειώνει τις ναυτίες στην εγκυμοσύνη.

Όσες έγκυες βιώνουν πρωινές ναυτίες μπορούν να πιούν λίγο τζίντζερ και θα ανακουφιστούν αμέσως. Εκτός από ρόφημα μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή παστίλιας ή καραμέλας.

Καταπολεμά τα κοινά αναπνευστικά προβλήματα.

Εάν πάσχετε από κοινές ασθένειες του αναπνευστικού, όπως βήχας, τότε το τζίντζερ λειτουργεί ως φυσικό αποχρεμπτικό που διασπά και απομακρύνει τη βλέννα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ανακτήσετε πιο γρήγορα την αναπνοή σας.

Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η γήρανση του εγκεφάλου είναι μια αναπόφευκτη και φυσική διαδικασία. Όμως μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση του ρυθμού της γήρανσης. Και για να το πετύχουμε απλά πρέπει να εντάξουμε το τζίντερ στην καθημερινή μας διατροφή. Αυτή η ρίζα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας έτσι και το κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ.

Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο. 

Το τζίντζερ έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι μελέτες δείχνουν ό,τι μπορεί να ανακουφίσει όσες πάσχουν από τις κράμπες της περιόδου. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τις ημικρανίες, τους μυϊκούς πόνους και τον πόνο στις αρθρώσεις. Πίνοντας ένα τσάι με ένα μικρό κομμάτι της ρίζας τζίντζερ, είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους πονοκέφαλους, που σας ταλαιπωρούν. Εάν από την άλλη πονάνε οι μύες σας, τότε γεμίστε τη μπανιέρα και προσθέστε ένα-δυο σταγόνες έλαιο τζίντζερ και μουλιάστε για 20 λεπτά.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα