Μην χασετε

Μάθετε Πώς θα ενεργοποιήσετε το Μεταβολισμό σας

Ο καθένας από εσάς έχει έναν προσωπικό γυμναστή που δουλεύει για να καίτε θερμίδες. Ποιος είναι; Ο μεταβολισμός σας φυσικά, που σίγουρα τον ακούτε συχνά. Ο μεταβολισμός είναι οι βιοχημικές διαδικασίες που γίνονται στον οργανισμό ώστε να δουλεύουν τα όργανα, να μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά και γενικά να διατηρείται η ζωή. Για να λειτουργήσει ο μεταβολισμός είναι απαραίτητη η κατανάλωση ενέργειας. Και εφόσον λειτουργεί σωστά  μπορείτε να ρίξετε πιο εύκολα τον δείκτη της ζυγαριάς σας.

Advertisements

Παρόλα αυτά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να το πετύχετε. Και αυτό γιατί μερικοί άνθρωποι κληρονομούν έναν γρήγορο μεταβολισμό. Για παράδειγμα οι άνδρες έχουν την τάση να καίνε περισσότερες θερμίδες από ό, τι οι γυναίκες, ακόμα και όταν ξεκουράζονται. Και για τους περισσότερους ανθρώπους ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40 ετών. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ηλικία σας, το φύλο ή τη γενετική προδιάθεση, όμως υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε το μεταβολικό σας ρυθμό.

Ενισχύστε την μυϊκή σας μάζα. Το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα. Ο μεταβολισμός σας  λειτουργεί καλύτερα, όταν έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα. Κάθε κιλό μυϊκής μάζας χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες ημερησίως. Αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να είναι σημαντική, για όσους θέλετε να χάσετε κιλά. Άρα, αρχίστε να κάνετε ασκήσεις με βάρη, για να ενεργοποιήσετε τους μύες σας και  να αυξήσετε  το μεταβολικός σας ρυθμό.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες. Είμαι σίγουρη ότι ήδη γνωρίζετε πως χρειάζεστε αρκετό ύπνο, αλλά πρέπει να δώσετε μια ιδιαίτερη προσοχή, εάν θέλετε έναν υγιή μεταβολισμό. Το σώμα σας δεν μπορεί να δουλέψει στο βέλτιστο βαθμό, χωρίς τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου. Κάποιοι μπορεί να θεωρείτε ότι και 6 ώρες ξεκούρασης είναι αρκετές, αλλά το 8 είναι ο μαγικός αριθμός. Ορισμένες ορμόνες που παράγονται όταν κοιμάστε βοηθάνε όχι μόνο στην οικοδόμηση των μυών, αλλά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Δώστε στο σώμα σας ό, τι χρειάζεται και πηγαίνετε νωρίς για ύπνο.

Διαχειριστείτε το άγχος σας. Το στρες καταστρέφει το μεταβολισμό σας και μπορεί να προκαλέσει την αποθήκευση λίπους στους ιστούς. Το άγχος είναι φυσικά αναπόφευκτο, οπότε θα πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε, πριν σας αρχίσει να σας διαχειρίζεται εκείνο. Βρείτε λοιπόν, μια δραστηριότητα, που να παίρνει το στρες μακριά. Μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, γιόγκα, διαλογισμό ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Όλα αυτά είναι υγιείς συμβουλές, για να διαχειριστείτε το άγχος σας με τον σωστό τρόπο.

Αποφύγετε της γρήγορες δίαιτες. Οι δίαιτες express,  που συστήνουν  την κατανάλωση λιγότερων από 1.200  θερμίδων την ημέρα δεν επιταχύνουν το μεταβολισμό. Παρά το γεγονός ότι υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών, από την άλλη μεριά επιβραδύνουν το μεταβολισμό και μειώνουν τη μυϊκή μάζα. Αυτό πολλές φορές οδηγεί σε επαναπρόσληψη των περιττών κιλών και σε έναν οργανισμό που θα καίει λιγότερες θερμίδες από πριν.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα