Μην χασετε

Μάθετε πως να καταπολεμήσετε μόνες σας την ψαλίδα των μαλλιών σας

Όταν το κούρεμά μας δεν είναι κοντό το πιθανότερο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί η όχι και τόσο συμπαθητική ψαλίδα στα μαλλιά μας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα μαλλιά μας, όταν φτάνουν στο ύψος των ώμων, έχουν ζήσει ήδη τρία περίπου χρόνια και άρα πλέον χρειάζονται περισσότερη φροντίδα από ό,τι πριν. Αλλιώς, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να κάνουν ψαλίδα!

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως εμείς;

1. Μετά το λούσιμο των μαλλιών, στην προσπάθειά μας να αφαιρέσουμε το νερό από τα υγρά μαλλιά μας, αρχίζουμε να τα τρίβουμε με την πετσέτα. Αυτό είναι μία τακτική που δεν βοηθά καθόλου την υγεία των μαλλιών. Ταμπονάρετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα αντί να τα τρίβετε.

2. Για το βούρτσισμα, προτιμήστε βούρτσες με φυσική τρίχα και φροντίστε να ξεκινάτε από τις άκρες και σιγά-σιγά να φτάνετε στις ρίζες των μαλλιών, και όχι το αντίθετο.

Advertisements

3. Όταν αυτό είναι εφικτό, από άποψη χρόνου, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της ψαλίδας.

4. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα προστασίας των μαλλιών από τον ήλιο ακόμα κι όταν δεν είναι καλοκαίρι. Όταν ξέρετε ότι πρόκειται να εκτεθείτε για ώρα στον ήλιο, βάλτε ένα αντηλιακό μαλλιών.

5. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λαδάκι μαλλιών. Δεν θα βαρύνει τα μαλλιά σας τόσο όσο νομίζετε, αντίθετα, θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στις άκρες. Ρωτήστε τον hair expert που εμπιστεύεστε ποιο προϊόν θα ήταν ιδανικό για εσάς.

6. Και, φυσικά, φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας συχνά, αν θέλετε να είναι πιο πλούσια και υγιή καθώς μεγαλώνουν.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα