Μην χασετε

Μάθετε πως να κάνετε τη ρουτίνα περιποίησης σας πιο αποτελεσματική

Τα ανέξοδα μυστικά για 100% απόδοση!

Εάν πρόκειται να ξοδέψεις χρόνο και χρήματα φροντίζοντας το δέρμα σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήθελες να έχεις στη διάθεση σου τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα. Αλλά με τόσα πολλά καινούργια προϊόντα συνεχώς να πλημμυρίζουν την αγορά, είναι ομολογουμένως δύσκολο να ξεχωρίσεις το τι είναι απλά καλό, τι υπερεκτιμάται και τι αξίζει κάθε σεντ της τιμής του.

Αντί να αγοράζεις όλα τα νέα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, μπορείς να αρχίσεις με αυτά που έχεις ήδη. Υπάρχουν μερικοί πολύ απλοί, δοκιμασμένοι τρόποι για να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητα της περιποίηση της επιδερμίδας σου σε καθημερινή βάση.

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις τους επτά καλύτερους τρόπους να σιγουρευτείς ότι επωφελείσαι πλήρως από τα προϊόντα που έχεις ήδη:

Advertisements

Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης

Εάν ένα προϊόν διατυπώνει ισχυρισμούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, οι ισχυρισμοί αυτοί βασίζονται σε σωστές οδηγίες εφαρμογής και θα σε ενημερώνουν για πόσο χρόνο πρέπει να το αφήσεις να δράσει και πόσο συχνά θα πρέπει να το χρησιμοποιείς για καλύτερα αποτελέσματα. Θα σε βοηθήσει επίσης να αποφύγετε μια πιθανή κακή δερματική αντίδραση.

Ακολούθησε τη σωστή σειρά

Η φροντίδα της επιδερμίδας αφορά τη διείσδυση – όταν τα προϊόντα σου δεν μπορούν να διεισδύσουν το ένα στο άλλο, δεν μπορούν επίσης να φτάσουν πολύ βαθιά στο δέρμα σου. Σε αυτό, παίζει σημαντικό ρόλο η σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα σου. Πιο συγκεκριμένα, μετά τον καθαρισμό, πρέπει πρώτα να εφαρμόζεις το πιο υγρό, με βάση το νερό προϊόν. Τα όξινα ή τα προϊόντα που προορίζονται για την εξισορρόπηση του pH, πρέπει να εφαρμόζονται σε γυμνό δέρμα. Προχωρώντας από εκεί, εφάρμοσε μια λοσιόν έναν ορό και θεραπείες, την κρέμα ματιών, και στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα.

Το λάδι που εφαρμόζεται πριν από υδατοδιαλυτά προϊόντα όπως τα αποστάγματα, τους ορούς και τις ενυδατικές ουσίες, λειτουργεί ως φραγμός, εξασθενίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα αυτών των υδατοδιαλυτών προϊόντων. Για τη διάρκεια της ημέρας, το SPF θα πρέπει να είναι πάντα το τελευταίο βήμα της ρουτίνας σου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εφαρμόζεις SPF σε δέρμα που είναι ξηρό στην αφή.

Ξέχνα το βαμβάκι και εφάρμοσε τα υγρά προϊόντα κατευθείαν στο δέρμα

Προηγουμένως, είπαμε ότι πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες ενός προϊόντος, αλλά εάν το δέρμα σου είναι καθαρό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εφαρμόσεις το τόνερ με βαμβάκι, το οποίο απορροφά και “κλέβει” από το προϊόν. Για να παραλείψεις αυτό το βήμα, ρίξε μερικές σταγόνες τόνερ ή στα δάχτυλά σου ή απευθείας επάνω στο δέρμα σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιείς με το βαμβάκι για να το μοιράσεις στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Advertisements

Συνδύασε τα συστατικά που βοηθούν το ένα το άλλο

Πήγαινε στο μπάνιο σου και ταξινόμησε όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που διαθέτεις – ακόμα και αυτά που χρησιμοποιείς μόνο μερικές φορές. Ορισμένα συστατικά λειτουργούν καλύτερα σε συνδυασμό, καθώς προσθέτουν ό, τι χρειάζεται το άλλο για ταχύτερα, πιο ορατά αποτελέσματα. Διαχώρισε τη ρουτίνα σου σε ημέρα και νύχτα ανάλογα με τα προϊόντα που λειτουργούν καλύτερα μαζί.

Ένα παράδειγμα: εάν χρησιμοποιείς βιταμίνη C, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείς το πρωί, μαζί με το αντηλιακό σου. Τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης C βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του αντηλιακού σου και εκείνο προστατεύει το δέρμα σου από το να αναπτύξει την υπερχρωματοποίηση που θα χρησιμοποιούσες τη βιταμίνη C για να την αποφύγεις.

Μην υπερφορτώνεις το δέρμα σου 

Υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα στην αγορά που είναι εύκολο να δελεαστείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα, ταυτόχρονα. Αλλά μερικές φορές, το πιο απλό είναι καλύτερο. Τα απολεπιστικά, όπως το γλυκολικό, το σαλικυλικό και το γαλακτικό οξύ, είναι πιθανώς πολύ ισχυρά για το δέρμα σου. Τα οξέα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα με τη ρετινόλη, ένα έντονο και ισχυρό συστατικό που είναι γνωστό ότι έχει ως ανεπιθύμητο αποτέλεσμα την ξηρότητα.

Τα προϊόντα για τις κηλίδες ακμής όπως το βενζοϋλικό υπεροξείδιο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν δε γίνονται άλλες ενεργές θεραπείες. Όταν μπαίνεις στο μπάνιο σου για να εφαρμόσεις τα προϊόντα, σκέψου ένα συγκεκριμένο στόχο που θα ήθελες να πετύχει η περιποίηση της επιδερμίδας σου – είτε αυτός είναι η ενυδάτωση, η τόνωση ή η καταπολέμηση της ακμής.

Η προσαρμογή των προϊόντων σου σε ένα πρόβλημα τη φορά καθιστά την περιποίηση της επιδερμίδας πιο αποτελεσματική, καθώς όλα τα προϊόντα λειτουργούν προς την κατεύθυνση ενός κοινού στόχου.

Advertisements

Δώσε στα προϊόντα ένα μήνα περιθώριο πριν τα κρίνεις

Βεβαιώσου ότι δίνεις στα προϊόντα σου μια καλή ευκαιρία να κάνουν μια διαφορά στο δέρμα σου πριν τα πετάξεις ή τα βάλεις στην άκρη. Αν δεν δίνεις στα νέα προϊόντα ένα μήνα περιθώριο συνεπούς χρήσης, δεν θα ξέρεις ποτέ στα σίγουρα αν αξίζουν ή όχι. Ορισμένα προϊόντα, όπως η ρετινόλη, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δείξουν τα αποτελέσματα τους.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα