Μην χασετε

2 φυσικοί τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι σας

Χωρίς αμφισβήτηση οι μύγες είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα που υπάρχουν, ειδικά όταν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, εκτός από ενοχλητικές είναι και αρκετά επικίνδυνες. Γι’αυτό σας έχουμε τους τρόπους για να μάθετε πως θα διώξετε τις μύγες από το σπίτι σας. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας για να τις διώξετε μια και καλή.

Σίγουρα, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στο σπίτι η πρόβλεψη είναι η καλύτερη λύση. Γι’ αυτό προτού επιλέξετε τον τρόπο εξόντωσης των μυγών από το σπίτι σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι λάθος κάνετε και προσελκύετε αυτά τα ενοχλητικά και βρόμικα έντομα μέσα στο σπίτι.

  1. Καθαρίστε την κουζίνα σας τακτικά. Διώξτε κάθε πηγή φαγητού και μην αφήνετε τραπέζια και πάγκους λερωμένα. Η κουζίνα είναι το Νο1 μέρος όπου εμφανίζονται οι μύγες.
  2. Πετάξτε όλα τα υπολείμματα τροφών που υπάρχουν εκτός ψυγείου ή βάλτε το περισσευούμενο φαγητό μέσα σε ένα μπολ και έπειτα στο ψυγείο.
  3. Να πλένετε τα πιάτα μετά από κάθε χρήση. Να ξέρετε ότι ο νεροχύτης είναι δέκτης πολλών μικροβίων και φαγητών. Γι’αυτό καλό θα ήταν να είναι πάντα καθαρός.
  4. Πετάξτε τα χαλασμένα φρούτα. Το γνωρίζετε πως οι μύγες γεννάνε αυγά πάνω σε σάπια φρούτα; Άλλωστε, ποιος ο λόγος να κρατάτε τα χαλασμένα φρούτα; Οπότε, πετάξτε τα αμέσως.
  5. Καθαρίστε το ψυγείο σας. Οποιαδήποτε μυρωδιά από χαλασμένο φαγητό μπορεί να προσελκύσει τις μύγες στην κουζίνα.
  6. Καθαρίστε τα πιατάκια των κατοικίδιων σας. Όταν το ζωάκι σας φάει το φαγητό του καθαρίστε το πιάτο του γιατί ακόμα και η ξηρά τροφή μπορεί να προσελκύσει τις μύγες.

Πώς θα διώξετε τις μύγες με φυσικούς τρόπους

#1 Mε λίγο νερό

Advertisements

Χρησιμοποιήστε μια διαφανή πλαστική σακούλα και γεμίστε τη με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας. Ως δια μαγείας καμιά μύγα δεν θα πλησιάσει μέσα στο σπίτι σας. Όσο περίεργο και να σας ακούγεται, μάθετε ότι οι μύγες δεν καταλαβαίνουν πως το εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους είναι μια πλαστική σακούλα. Σύμφωνα με ειδικούς, η πλαστική σακούλα στα μάτια τους μοιάζει με έναν μεγάλο ιστό αράχνης τον οποίο δεν πλησιάζουν για κανένα λόγο.

#2 Φτιάξτε μια παγίδα με μέλι

Για να φτιάξετε τη μυγο-παγίδα θα χρειαστείτε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, λίγο μέλι ή

σιρόπι ζάχαρης (ζάχαρη με νερό) και ένα χάρτινο κώνο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Βάλτε το μέλι ή το σιρόπι ζάχαρης μέσα στο βάζο και τοποθετήστε τον κώνο με τη μύτη προς τα κάτω στο βάζο.

Advertisements

Φροντίστε μόνο να μην ακουμπάει ο κώνος στο μέλι. Οι μύγες θα μυρίσουν το μέλι ή το σιρόπι και θα μπούνε μέσα στο βάζο από τον κώνο. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα μπουν μετά δεν θα μπορούν να βγουν.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα