Μην χασετε

8 τροφές που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο

8 τροφές που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο

Αν υπάρχει ένα πράγμα, το οποίο χρειαζόμαστε, μετά από μία άκρως κουραστική ημέρα, είναι σίγουρα ένας ξεκούραστος και παραγωγικός ύπνος. Είναι η κυριότερη πηγή πρόσληψης ενέργειας. Η ανάσα που έχουμε ανάγκη, προκειμένου να έχουμε δύναμη να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις που, όσο η εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της, αυξάνονται και πληθύνονται.

Τι συμβαίνει, όμως, συχνά και μας προβληματίζει; Ότι, τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι θέλουμε λίγο παραπάνω ύπνο, κάτι πάει πολύ στραβά και είτε το μάτι δεν κλείνει (ενώ νιώθεις την κούραση σε κάθε σπιθαμή του κορμιού σου), είτε ο ύπνος σου είναι ανήσυχος και γεμάτος από (ενοχλητικά) διαλείμματα.

Ήξερες, λοιπόν, ότι το μυστικό για καλό ύπνο βρίσκεται στη διατροφή σου; Ναι, παλαιότερα σου είχα επισημάνει τις τροφές που πρέπει να αποφύγεις, αν θες να κοιμηθείς σαν… πουλάκι. Σήμερα, όμως, λέω να ρίξουμε μία ματιά σε διάφορες τροφές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να μπεις σε mood ύπνου πολύ πιο σύντομα από ό,τι πιστεύεις.

Ποιες τροφές μπορούν να σου εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ύπνου;

Advertisements

– Καρύδια. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, μία χούφτα γεμάτη από καρύδια σε βάζουν σε διαδικασία ύπνου γύρω στα τριάντα λεπτά μετά την κατανάλωση τους. Όσο και αν υποστηρίζεις ότι βρίσκεσαι σε υπερένταση.

– Αμύγδαλα. Εξαιρετική πηγή μαγνησίου. Και αν έχεις την απορία πού χρησιμεύει η πληροφορία αυτή, έχω να σου πω ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα… σταθερά!

Advertisements

– Βρώμη. Ένα μπολ με λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά ή με ζεστό πλιγούρι βρώμης θα σε κάνουν να πεις «Όνειρα Γλυκά» σε χρόνο ντε – τε. Με τόσο μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο, πώς να μην ηρεμήσεις

– ΓάλαΖεστό. Μιας και το ανέφερα παραπάνω, λέω να σου πω δύο – τρία πράγματα ακόμη, για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το γάλα. Γιατί, είμαι σίγουρος ότι, όπως οι περισσότεροι, έχεις σταματήσει να το πίνεις. Η τρυπτοφάνη και το ασβέστιο που περιέχει, μειώνουν το άγχος και σε κάνουν να ξεχνάς κάθε έννοια.

– Μαρούλι. Αν η δίαιτα σου έχει για βραδινό… σαλάτα, τότε μην κρύψεις την προτίμηση σου στο πράσινο λαχανικό. Ενισχύει τη διάθεση για ύπνο και ανακουφίζει από πόνους.

Advertisements

– Βραστό αβγό. Αν και δεν είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για βραδινό, η πρωτεΐνη, που είναι άφθονη στα αβγά, προκαλεί εύκολο και αποδοτικό ύπνο.

– Μπανάνα. Μία μικρή μπανάνα, δύο ώρες πριν κοιμηθείς, θα σε χαλαρώσει και θα κάνει τα μάτια σου να κλείνουν αργά και απολαυστικά.

– Χαμομήλι με μέλι. Το πιο γνωστό (και αγαπημένο) ζεστό ρόφημα του χειμώνα σε χαλαρώνει, σε ανακουφίζει και σε… νανουρίζει. Παράλληλα, είναι η ιδανική επιλογή για σένα που η γρίπη ακόμα σε ταλαιπωρεί.

Όνειρα γλυκά!

πηγή

Διατροφή Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την διατροφή της γυναίκας

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα