Μην χασετε

Οι 8 υπερτροφές του χειμώνα που σας προστατεύουν από τις ιώσεις

Οι 8 υπερτροφές του χειμώνα που σας προστατεύουν από τις ιώσεις

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα αλλά και της έξαρσης των ιώσεων.

Advertisements

Ο πιο απλός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας έναντι των ιώσεων, είναι η κατάλληλη διατροφή, δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι υπερτροφές του χειμώνα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας.

Μπρόκολο: Μια μερίδα προσφέρει πάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, αλλά και βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αβοκάντο: Δεν κάνει καλό μόνο στην καρδιά αλλά σε όλο το σώμα λόγω των συστατικών του, όπως οι οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα καλά λιπαρά του. Έρευνες έχουν δείξει ότι το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, αλλά και την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση.

Κινόα: Αποτελεί εξαιρετική πηγή αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου.

Καρότα: Αποτελούν εξαιρετική πηγή βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό και τον χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Σολομός: Η έλλειψη ηλιοφάνειας το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Ο σολομός είναι από τις λίγες πηγές βιταμίνης D, με τα 120 γραμμάρια να αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπείας!

Παντζάρι: Είναι πλούσια σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Μην πετάτε τα πράσινα φύλλα τους, καθώς είναι πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Advertisements

Ρόδι: Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, ενώ μας προσφέρουν επίσης φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6. Τα θρεπτικά συστατικά τους δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα.

Μαύρη σοκολάτα: Είναι μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, στοιχείο απαραίτητο για δυνατό ανοσοποιητικό.

πηγή

Διατροφή Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την διατροφή της γυναίκας

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα