Μην χασετε

Μάθετε γιατί πρέπει να προσθέσετε τη βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Μάθετε γιατί πρέπει να προσθέσετε τη βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Αυτό το θαυματουργό ενεργό συστατικό πρέπει να γίνει μέρος της beauty routine σου και εδώ θα μάθεις τους λόγους!

Advertisements

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν υπάρξει φορές που αναζητάς απεγνωσμένα γρήγορες λύσεις για να αποκτήσεις ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Το bachelor της κολλητής σου, ένας γάμος ή ένα εταιρικό event είναι αρκετοί λόγοι για να θες να έχεις υπέροχη επιδερμίδα με ένα μόνο συστατικό. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ακούμε για νέες τάσεις στο skincare (aka φροντίδα της επιδερμίδας) και μία από αυτές που ακούμε πολύ συχνά είναι ηβιταμίνη C.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα ενεργό συστατικό, το οποίο είναι σωτήριο όταν αναζητάμε τη λάμψη και θέλουμε να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό και -όπως όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες- ενισχύει την άμυνα του δέρματος έναντι όλων των βλαβερών στοιχείων που έρχονται σε επαφή με αυτό όπως για παράδειγμα η μόλυνση του περιβάλλοντος.

«Η βιταμίνη C είναι αυτή που κινητοποιεί τον οργανισμό να παράγει έξτρα κολλαγόνο. Με άλλα λόγια, δεν επιδιορθώνει απλώς το δέρμα, αλλά επίσης λειτουργεί ως πρόληψη για τη μελλοντική φθορά του», εξηγεί η δερματολόγος Dr Geetika Mittal Gupta. Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αυτό το ενεργό συστατικό είναι τέλειο για να αντιμετωπίσεις την ακμή, τη λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα. «Εκ φύσεως, το σώμα δεν παράγει βιταμίνη C από μόνο του.

Όπως, λοιπόν, η καθημερινή κατανάλωση βιταμίνης C μέσω της διατροφής είναι πολύ σημαντική, το ίδιο τη χρειαζόμαστε και για την υγεία της επιδερμίδας μας και κυρίως για την παραγωγή κολλαγόνου», εξηγεί η δερματολόγος.

Πώς θα επιλέξουμε, όμως, σωστά το κατάλληλο προϊόν με βιταμίνη C, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας; Και πώς θα το χρησιμοποιήσουμε;

Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

-Η βιταμίνη C συνιστάται για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία.

-Η βιταμίνη C είναι καλύτερη στην μορφή του L-ασκορβικού οξέος. Τα προϊόντα που επιλέγουμε θα πρέπει να έχουν συγκέντρωση L-ασκορβικού οξέος 10-20% και pH 2,5-3,5 για να είναι αποτελεσματικά.

Advertisements

-Η βιταμίνη C θα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα το πρωί ως ορός (serum).

-Η εφαρμογή ενός τοπικού αντιοξειδωτικού θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη γήρανση, που μπορεί να προκαλείται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την υπεριώδη και την υπέρυθρη ακτινοβολία.

-Αφού εφαρμόσουμε έναν ορό (serum) με βιταμίνη C, μπορούμε να βάλουμε μία κρέμα ημέρας και ένα αντηλιακό που θα χαρίσουν στην επιδερμίδα μας ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα