Μην χασετε

«Λύγισε» η Μάρα Μεϊμαρίδη: To πρώτο σoκ σε μικρή ηλικία πoυ άλλαξε τη ζωή και τη σχέση της με τη θρησκεία

Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη ήταν η Μάρα Μεΐμαρίδη.

Advertisements

 

Η συγγραφέας του best seller «Οι μάγισσες της Σμύρνης» που αγαπήθηκε εξίσου και στην τηλεοπτική της μεταφορά από το κοινό χάρισε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη μιλώντας για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της, για άλλους αμφιλεγόμενα και για ορισμένους αχαρτογράφητα νερά που θα ήθελαν διακαώς να εξερευνήσουν.

Ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι εκτός από ταλαντούχα στη γραφή είναι και μία αξιόλογη επιστήμονας έχοντα υπηρετήσει τόσο την αρχαιολογία όσο και την Ιατρική, ούσα μάλιστα και διδάκτωρ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Αρχικά, η Μάρα Μεϊμαρίδη αφηγήθηκε το πώς απομακρύνθηκε από τη θρησκεία εξαιτίας ενός πολύ τραγικού γεγονότος που έζησε μικρή. Με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε τα συναισθήματα που ένιωσε τότε και που την οδήγησαν στο να μην πιστεύει στον Θεό.

 

«Το πρώτο σοκ στη ζωή μου το έπαθα σε ηλικία 8 ετών, που κλονίστηκε η πίστη μου για τη θρησκεία και δεν επανήλθε ποτέ. Εμείς ζούμε στην Καστέλλα. Και ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους η μαμά μου είχε μία πολύ καλή φίλη που είχε γιο τον Κίμωνα. Με τον Κίμωνα μεγαλώσαμε όλοι μαζί και με τη μαμά σου Ελεονώρα. Επειδή ήταν νόστιμο αυτό το αγόρι όλες ήμασταν ερωτευμένες μαζί του. Μία παραμονή Πρωτοχρονιάς οι γονείς του σκοτώθηκαν ακαριαία σε  ένα πάρα πολύ άσχημο ατύχημα.

Τον πρώτο καιρό μετά την κηδεία τον πήραμε εμείς και ένιωσα τόσο πολύ τον πόνο αυτό του αγοριού γιατί το “ποτέ και το πάντα” είναι τραγικό και δεν θα μπορούσα ποτέ να μην ξαναδώ τη μανούλα μου σε αυτές τις ηλικίες. Την Κυριακή πήγαμε στην εκκλησία και η μητέρα μου με έβαλε να προσκυνήσω την Παναγιά. Και θυμάμαι της είπα δεν σε αγαπάω γιατί πήρες τη μανούλα του φίλου μου και δεν θα την ξαναδεί ποτέ».

 

Advertisements

Αμέσως μετά, πέρασε στην ιστορία της Κατίνας που ζωντάνεψε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της. Ήταν συγγενής της μητέρας της και μάλιστα εξομολογήθηκε ότι ήρθαν σε επαφή όχι μόνο στον επίγειο κόσμο αλλά και μετά τον θάνατό της.

 

Αφηγήθηκε το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με τη μεταφυσική δηλώνοντας πως το πεδίο αυτό αντιμετωπίζεται τη σήμερον εποχή όπως η ψυχιατρική πριν από πολλές δεκαετίες και ότι έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε στο μέλλον που τώρα δεν πιστεύουμε και θα μας εκπλήξουν.

 

Εξομολογήθηκε ότι την πρώτη της ύπνωση την έκανε η ίδια η Κατίνα όταν ήταν ακόμα εν ζωή κάποιο καλαοκαίρι τους στην Αίγινα. Όταν έφυγε από τη ζωή και άρχισε να ακούει τη φωνή της θεώρησε πως πάσχει από σχιζοφρένεια γι΄αυτό και επισκέφθηκε ψυχιάτρους. Στην πορεία, όμως, κατάλαβε πως όλα οφείλονται σε ένα χάρισμα που έχει να βλέπει οράματα και ψευδαισθήσεις, το οποίο νιώθει πως πηγάζει από την αμυγδαλή της.

«Έχω ένα θέμα στην αμυγδαλή μου που μου δημιουργεί ψευδαισθήσεις και οράματα. Όταν άκουγα τη φωνή της νόμιζα ότι έχω σχιζοφρένεια και πήγα στους γιατρούς. Ο πρώτος ήταν πιο τρελός από εμένα. Ο δεύτερος ήταν πιο λογικός και μου είπε να μην πετάξω πληροφορίες που δεν μπορούσα να εξηγήσω ακόμα».

Advertisements

 

Όπως δήλωσε, τους τρεις γάμους της τους έκανε χάρη στο ξόρκι της αγάπης αλλά κόντρα στην κοινή πεποίθηση που επικρατεί το ξόρκι αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με «ξεκλείδωμα» του ασυνειδήτου παρά με «δέσιμο» παλιών δοξασιών.

 

Μίλησε και για την κατάρα που σύμφωνα με την ίδια καταδιώκει τη βρετανική βασιλική οικογένεια από την εποχή του Ερρίκου του 8ου και την οποία αντιλήφθηκε βλέποντας ένα ίδιο βραχιόλι με σταυρούς της Κατίνας να το φορά που φορούσε η Wallis Simpson, τότε Δούκισσα του Windsor.

Στη ζωή της παραδέχεται πως έχει ερωτευτεί αλλά πάντα είχε σηκωμένα «τείχη» στην καρδιά της που την προφύλασσαν. Ένας μόνο κατάφερε να τα κλυδωνίσει και όπως είπε ακριβώς γι΄αυτό τον πήρε στο κατόπι με τη μυγοσκοτώστρα.

 

Αυτή την περίοδο έχει στο πλευρό της σύντροφο με τον οποίο είναι πολύ αγαπημένοι. Τον φωνάζει «υπουργό» κι αυτό γιατί όπως λέει είναι ο «υπουργός Οικονομικών» του οίκου τους.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα