Μην χασετε

Λιπαρό δέρμα: 4 απλά βήματα για να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου

Η σωστή skincare περιποίηση ξεκινά με τη γνώση του τύπου του δέρματος που έχετε. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να εφοδιάσετε το νεσεσέρ σας με τα προϊόντα που αρμόζουν στις ξεχωριστές ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Advertisements

 

Το λιπαρό δέρμα αποτελεί έναν από τους πιο κοινούς τύπους και παρουσιάζει μερικές μοναδικές προκλήσεις, όπως μια λαμπερή επιδερμίδα με ξεσπάσματα ακμής. Τα καλά νέα είναι πως με τη σωστή ρουτίνα και με τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, αυτά τα ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν. Διατηρήστε το δέρμα σας υγιές, καθαρό και χωρίς λάμψεις.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες συμβουλές τους για την ανάπτυξη μιας καθημερινής ρουτίνας φροντίδας δέρματος για λιπαρό δέρμα που σίγουρα θα γίνουν και η δική σας λύση.

 

Step 1: Κάντε καθαρισμό πρωί βράδυ

Το πιο σημαντικό βήμα οποιασδήποτε ρουτίνας φροντίδας του δέρματος είναι ο καθαρισμός του δέρματος σας. Αν το δέρμα σας τείνει να είναι λιπαρό, πιθανότατα να τον έχετε ακόμη περισσότερη ανάγκη. Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας εξακολουθεί να είναι καθαρό από το προηγούμενο βράδυ, κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτό που κάνει είναι να απορρίπτει τα νεκρά κύτταρα και να παράγει έλαια. Γι ‘αυτό συνιστάται το πλύσιμο με ένα καλό καθαριστικό απολέπισης, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Μάλιστα, αν συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας μπορεί να σας προτείνει και κάποιο σκεύασμα με σαλικυλικό οξύ το οποίο θα σας χαρίσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

Step 2: Χρησιμοποιείστε toner

Τα toners αποτελούν σημαντικό βήμα για την ολοκληρωμένη φροντίδα της επιδερμίδας, αφού επαναφέρουν στο δέρμα όσα συστατικά έχουν απομακρυνθεί μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Δημιουργούν ισορροπία στην επιδερμίδα και την προετοιμάζουν για τα υπόλοιπα προϊόντα που θα τοποθετήσετε. Εφαρμόστε το κάνοντας απαλό μασάζ και περιμένοντας μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Χρησιμοποιείστε κάποιο με βάση το σαλικυλικό οξύ, το γλυκολικό οξύ ή το γαλακτικό οξύ.

Step 3: Φροντίστε το δέρμα σας

Αυτό το βήμα θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες του δερματός σας. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή θείο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να περιορίσετε την παραγωγή ελαίων και για να αποτρέψετε τα breakouts. Το βράδυ, ένα προϊόν ρετινόλης θα βοηθήσει τους πόρους σας να διατηρηθούν καθαροί και θα κάνει το δέρμα σας να λάμψει. Σε όλη αυτή τη διαδικασία δε θα πρέπει να ξεχνάτε πόσο τυχεροί είστε καθώς είναι πιθανό να αποφύγετε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές για λίγο περισσότερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με κάποιον με ξηρό δέρμα.

Advertisements

 

Step 4: Ενυδατωθείτε εντατικά

Η ενυδάτωση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Υπάρχει η πεποίθηση ότι εάν έχετε λιπαρό δέρμα, δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να ενυδατώσετε αλλά αυτό δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδατική κρέμα, αλλά αν έχετε λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με το είδος που χρησιμοποιείτε. Αναζητήστε κάποια με ελαφριά σύνθεση χωρίς έλαια και με βάση το νερό. Κάθε ενυδατική κρέμα που έχει σχεδιαστεί για επιρρεπές στην ακμή δέρμα πρέπει να πληροί αυτά τα κριτήρια.

 

 

 

Άλλα σημαντικά βήματα για ένα λιπαρό δέρμα

Χρησιμοποιήστε blotting papers:

Εάν το δέρμα σας φαίνεται να λάμπει όλη την ημέρα, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συνιστά τη χρήση blotting papers για τον έλεγχο της περίσσειας λαδιού. Για να το κάνετε αυτό, πιέστε απαλά το χαρτί στο δέρμα σας για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των ελαίων. Επαναλάβετε όλη την ημέρα όπως απαιτείται.

Advertisements

Πλυθείτε μετά την άσκηση:

Εκτός από τη ρουτίνα πρωινού και βραδιού, η AAD συνιστά να πλένετε το πρόσωπο σας μετά την άσκηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε ντους σύντομα. Το πλύσιμο του προσώπου σας θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον ιδρώτα, το λάδι και τη βρωμιά που μπορεί να συσσωρευτούν ενώ ασκείστε. Δεν χρειάζεται να είναι μια περίπλοκη διαδικασία τεσσάρων βημάτων. Απλά πλύνετε το πρόσωπό σας με το κανονικό καθαριστικό σας και απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα ενυδατικής κρέμας.

Επιλέξτε προϊόντα με σύνεση: 

Όσον αφορά την αγορά προϊόντων περιποίησης του δέρματος, αποφύγετε οποιαδήποτε μπορεί να περιέχουν αλκοόλη καθώς είναι δυνατόν να προκαλέσουν αυξημένη ποσότητα έκκρισης λαδιού στην επιδερμίδα. Επίσης, αποφύγετε οτιδήποτε παχύ ή λιπαρό, όπως το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ και η βαζελίνη.

Φορέστε αντηλιακό σε εξωτερικούς χώρους:

Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να φοράτε αντηλιακό τουλάχιστον με SPF 30. Επιλέξτε ένα που περιέχει είτε διοξείδιο του τιτανίου είτε οξείδιο του ψευδαργύρου. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της ακμής. Για να διευκολύνετε τα πράγματα, δοκιμάστε να φοράτε καθημερινή ενυδατική κρέμα με αντηλιακό, ώστε να είστε πάντα προστατευμένοι.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα