Μην χασετε

Λευκά Χριστουγεννιάτικα δέντρα: 9 υπέροχες προτάσεις για να υιοθετήσεις τη νέα τάση φέτος τα Χριστούγεννα

Μετά την προπέρσινη τάση με τα ροζ δέντρα και την περυσινή με τα πολύχρωμα, σαν ουράνιο τόξο, η φετινή τάση θέλει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας στα ντυμένα στα λευκά. Το στιλ με τα λευκά, σαν χιόνι, χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πραγματικότητα προέρχεται από τη δεκαετία του ’90 και κάνει δυναμική επιστροφή. Ας δούμε πολλές και διαφορετικές ιδέες με λευκά δέντρα για όλα τα γούστα προς έμπνευση!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μπορεί να θέλουμε κάτι παραπάνω από έναν μήνα για τα Χριστούγεννα, ωστόσο, φέτος, από όσο παρατηρούμε, πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να στολίσουν πολύ νωρίς. Ίσως νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Γι’ αυτό οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, εγκαίρως, για τη μόδα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα, γιατί και αυτά έχουν τις τάσεις τους…

Ένα κατάλευκο δέντρο με σούπερ φωτισμό και vintage χρυσά στολίδια. Η μίνιμαλ εκδοχή με λευκά κλαριά και ασημένιες μπάλες. Στιλ αξεπέραστα αριστοκρατικό με ένα λευκό δέντρο και λευκά κουτιά κυριαρχεί στην απλότητά του!

Χωρίς αμφιβολία, το δέντρο είναι το σημείο αναφοράς της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και παίζει τον κεντρικό ρόλο. Οι επιλογές πολλές και διάφορες. Άλλα μεγάλα, άλλα μικρά, άλλα αληθινά, άλλα ψεύτικα, άλλα «υπερπαραγωγή» και άλλα μίνιμαλ και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Νεράιδες, φτερά και λεπτεπίλεπτα στολίδια σε παστέλ ροζ και γαλάζια δημιουργούν ένα «παραμυθένιο» ντεκόρ. Δέντρο που μοιάζει χιονισμένο, με μπάλες που είναι ημιδιάφανες, πινελιές χρυσού και κόκκινου και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Αν και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι υπέροχο, η αλλαγή μερικές φορές «σπάει» τους κανόνες. Ένα λευκό δέντρο λοιπόν, μπορεί να αλλάξει εντελώς τη νότα του χώρου και να δώσει ένα πιο λαμπερό, πιο ενδιαφέρον ακόμη και πιο κομψό αποτέλεσμα στη διακόσμηση των Γιορτών.

Advertisements

Τα λευκά χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να σταθούν μόνα τους με μόνο ντεκόρ τα λαμπάκια ή να αποτελέσουν τη «βάση» για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με μπλε και γαλάζια στολίδια, με χρυσά ή με παστέλ για κομψότητα αλλά και με πολύχρωμα ή τολμηρά κόκκινα που αναδεικνύονται απίστευτα!

Ας δούμε περισσότερα… Ιδέες για όλα τα στιλ!

Λευκό δέντρο μόνο με φωτάκια 

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μοιάζουν χιονισμένα είναι το νέο trend που έχει κατακλύσει φέτος τα πιο ντιζαϊνάτα σπίτια και θεωρούνται ό,τι πιο chic για τη φετινή διακόσμηση. Για αυτούς που λατρεύουν την απλότητα και την κομψότητα, τα χρησιμοποιούν απλά ως το μοναδικό στολίδι του χώρου! Ένα λευκό δέντρο και ιδιαίτερα αν είναι αρκετά μεγάλο κυριαρχεί με μόνη προσθήκη τα φωτάκια του που επίσης έχουν λευκό φωτισμό.

Ένα μεγάλο λευκό δέντρο με λευκά φωτάκια κυριαρχεί στον χώρο με… αριστοκρατικό τρόπο! Σκανδιναβικό στιλ, με ένα απλό λευκό δέντρο, γήινους και ουδέτερους τόνους σε όλη τη διακόσμηση και μάλλινα ριχτάρια και μαξιλάρια
Σκανδιναβικό μίνιμαλ στιλ

Χωρίς πολλές ενστάσεις, το σκανδιναβικό στιλ χαρίζει τις ωραιότερες εικόνες για ένα λευκό δέντρο. Ολόλευκο, λιτό, εμπνευσμένο από τη… χιονισμένη φύση γίνεται ζεστό και πανέμορφο, αν προσθέσετε στην υπόλοιπη διακόσμηση γύρω του, φυσικά και απαλά στοιχεία: ξύλινα αντικείμενα, γούνινα ή μάλλινα ριχτάρια και μαξιλάρια και άλλα ανάλογα υλικά. Και όλα αυτά πάντα σε ουδέτερους και γήινους τόνους

Παραμύθια… σε ένα δέντρο

Εδώ σίγουρα απαιτείται δεξιοτεχνία, ανάλογα στολίδια και φαντασία! Τα λευκά δέντρα πάντως δίνουν την κατάλληλη βάση για να δημιουργήσετε μία ολόκληρη ιστορία με νεράιδες, σπιτάκια και τρενάκια και κάθε είδους παραμυθένιο σκηνικό.

Advertisements

Είτε είναι λίγο μποέμ είτε πολύ χαριτωμένο, σίγουρα μία τέτοια ιδές θα κλέψει την παράσταση. Από την άλλη, αν έχετε τον κατάλληλο χώρο, τα δέντρα με στολισμό σαν παραμύθι, είναι ό,τι θα ξετρελάνει τα παιδιά στο δικό τους παιδικό δωμάτιο.

Λευκό δέντρο με λίγα στολίδια κι έναν χιονάνθρωπο σαν σκανδιναβικό… παραμύθι. Αιθέριο αποτέλεσμα με αριστοτεχνικά περασμένα τούλια και λεπτεπίλεπτα στολίδια και αποχρώσεις συνθέτουν ένα «κοριτσίστικο» παραμύθι.
Λευκό και χρυσό: Αξεπέραστος συνδυασμός

Σε αυτή την περίπτωση, το λευκό δέντρο αντανακλά με εξαιρετική επιτυχία τη λάμψη του χρυσού. Δημιουργήστε ένα λαμπερό, πολυτελές και φωτεινό διάκοσμο, χρησιμοποιώντας ένα λευκό δέντρο στολισμένο αποκλειστικά και μόνο με χρυσές μπάλες και άλλα στολίδια είτε ματ είτε αστραφτερά και το αποτέλεσμα θα μείνει αξέχαστο!

Χρυσές μπάλες και στολίδια και ένα χρυσό φωτεινό αστέρι είναι το μόνο που χρειάζεστε. Vintage χρυσαφιά στολίδια σε ένα πιο μικρού μεγέθους δέντρο και πολλά φώτα στολίζει το σπίτι. Συνδυασμός από χρυσά και λευκά στολίδια σε ένα δέντρο που εκπέμπει λάμψη και απαράμιλλο στιλ.
Με παστέλ αποχρώσεις

Αν αγαπάτε τα παστέλ και δεν θέλετε να τα «αποχωριστείτε» ούτε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, το λευκό δέντρο είναι ο απρόσμενος σύμμαχός σας! Γιατί η λευκή «βάση» δημιουργεί τον τέλειο καμβά για λεπτές, ήπιες και γλυκές αποχρώσεις.

Θυμηθείτε, ότι είναι προτιμότερο να επιλέξετε μία παστέλ νότα ή το πολύ δύο πολύ κοντινές, π.χ. παστέλ μοβ και ροζ. Υπέροχο αποτέλεσμα δίνει το παστέλ ροζ, γαλάζιο αλλά και ροζ-χρυσό ή βεραμάν!

Έμπνευση στη διακόσμηση από το λευκό του χειμώνα!
Σε ένα λευκό δέντρο, δώστε τη νότα του πράσινου με παστέλ βεραμάν ή λαδί στολίδια και χρησιμοποιήστε τον ίδιο τόνο και στα άλλα διακοσμητικά του ντεκόρ. Ροζ-χρυσό για ένα λευκό δέντρο που αποπνέει αβίαστη κομψότητα. Παστέλ αποχρώσεις ροζ και μοβ σε συνδυασμό με λευκές ματ υφές στολίζουν διακριτικά.
Μονοχρωμία… αλλά τόσο εντυπωσιακή

Διαλέξτε ένα και μόνο χρώμα για όλη τη διακόσμηση ή ένα χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις του για ένα ντιζαϊνάτο λουκ. Το λευκό δέντρο σας αφήνει… όλο το πεδίο ελεύθερο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και τη διάθεσή σας, επίσης. Μπορεί να είναι ένα δυνατό χρώμα, ένα ζωηρό ή ακόμη και ένα τολμηρό.

Advertisements
Τολμηρό, ζωηρό και αστραφτερό! Ένα λευκό δέντρο με κόκκινα στολίδια ή αποκλειστικά με κόκκινες γυαλιστερές μπάλες και γιρλάντες επιβάλλεται στον χώρο με την παρουσία του!

Αν χρησιμοποιήσετε και τις αποχρώσεις του, θα χρειαστεί και ένας… σχετικός «σχεδιασμός». Τι εννοούμε; Φροντίστε τη διάταξη να έχει αρμονία, π.χ. θα μπορούσε να είναι μία βαθμιαία διάταξη από τις σκούρες προς τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις ή το ανάποδο κατά μήκος του δέντρου.

Και το χρώμα είναι γαλάζιο! Στολίστε με διαφορετικές αποχρώσεις του γαλάζιου ή σε συνδυασμό με ασημί και λευκές μπάλες. Το αποτέλεσμα είναι δροσερό και ενδιαφέρον!
Πολυχρωμία

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σαν κονφετί ή με ποπ πινελιές, δεν έχετε παρά να στραφείτε στα πολύχρωμα στολίδια. Ένας έξτρα τρόπος για να δώσετε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι αλλά και σε ένα παιδικό δωμάτιο!

Το καλό με τα λευκά δέντρα είναι ότι μπορούν να διακοσμηθούν με πολύχρωμα στολίδια κάθε λογής. Είναι φωτεινό, ζωηρό και ιδανικό για μοντέρνα και στιλάτα σπίτια.

Πολύχρωμα στολίδια κάθε λογής χαρίζουν φως και χρώμα και δημιουργούν ένα απίθανο γιορτινό σκηνικό σε ένα παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι. Λαμπερές μπάλες σε ποπ χρώματα και ανάλογο διάκοσμο για ένα μοντέρνο σπίτι.
Συνδυασμός λευκού-μαύρου

Κλασικός και αξεπέραστος συνδυασμός… παντού! Ακόμη και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για τους λάτρεις του ασπρόμαυρου μπορεί να δώσει ένα αποτέλεσμα μοντέρνο, αυστηρό, τολμηρό, αλλά και πιο μαξιμαλιστικό, ανάλογα με το ύφος των στολιδιών που θα χρησιμοποιήσετε.

Λευκό και μαύρο ντεκόρ με μοντέρνο στιλ. Συνδυασμός με μαύρο και ασημί και νότες χρυσού. Μαξιμαλισμός σε… λευκό, μαύρο και χρυσό
Μίνιμαλ

Για τους… εχθρούς του μαξιμαλισμού! Για όσους δεν αντέχουν με τίποτα τα  στολίδια, τις γιρλάντες και όλα τα άλλα! Χρησιμοποιήστε ένα «γυμνό» λευκό δέντρο, ή ένα δέντρο με λευκά-ασημένια κλαδιά και φωτίστε το με λαμπάκια που δίνουν τη γιορτινή νότα.

Μίνιμαλ λευκά δέντρά μόνο με κλαδιά που λαμπυρίζουν.

Το μίνιμαλ δέντρο εκτός από σκέτα κλαδιά, μπορεί να είναι και «ψηλόλιγνο», όπου με αυτή τη φόρμα του δίνει ένα στίγμα μοντερνισμού στον χώρο. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε σπίτια με ανάλογα λιτό και μοντέρνο ντεκόρ.

Για ένα μοντέρνας αισθητικής σπίτι, επιλέξτε καλύτερα ένα λεπτό και ψηλό λευκό δέντρο που απλώς θα φωτίσετε με λαμπάκια.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα