Μην χασετε

Λαδωμένα μαλλιά λίγο μετά το λούσιμο; Μάθετε τι φταίει

Ο λόγος που τα φρέσκα σου μαλλιά λαδώνουν γρήγορα και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

Advertisements

Μήπως, αν και τα κάνεις όλα όπως πρέπει – βρέχεις τα μαλλιά σου, βάζεις σαμπουάν, συνεχίζεις με conditioner ή μάσκα – έχεις παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σου λαδώνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά το λούσιμο σου;

Παρακάτω θα βρεις τους 5 λόγους που τα μαλλιά σου λαδώνουν αμέσως μετά το λούσιμο και τι μπορείς να κάνεις για αυτό:

Το παρακάνεις με το conditioner

Η ανεξέλεγκτη ποσότητα conditioner μπορεί να ευθύνεται για τη συνεχή λιπαρή κατάστασή τους. Άσε τις υπερβολές και πρόσεξε την ποσότητα conditioner που βάζεις στο κεφάλι σου .

Δεν ξεβγάζεις σωστά τα προϊόντα

Αν δε ξεβγάζεις καλά τα μαλλιά σου, οι «αφροί» από το conditioner ή τη μάσκα αντί να καθαρίσουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου, συσσωρεύονται, κλείνοντας τους πόρους της επιδερμίδας. Μην ξεχνάς επίσης πως το conditioner- ιδιαίτερα αν έχεις λεπτά μαλλιά- αρκεί να το απλώνεις μόνο στις άκρες των μαλλιών σου και όχι στις ρίζες τους.

Λούζεσαι κάθε μέρα

Όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο λιπαρά θα είναι τα μαλλιά σου. Και αυτό γιατί, με το καθημερινό λούσιμο απομακρύνονται τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα για να αναπληρωθεί το κενό της ενυδάτωσης. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο εκπαιδεύεις τα μαλλιά σου να γίνονται ακόμη πιο λιπαρά. Ξέχνα το καθημερινό λούσιμο, λοιπόν και κάνε υπομονή μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner

Όσο περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου (λαδάκια, serums, προϊόντα κατά της θερμότητας, λακ, sprays, dry shampoo και γενικότερα προϊόντα styling) τόσο περισσότερο επιβαρύνεται η υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν με αποτοξινωτική δράση μία φορά περίπου την εβδομάδα που θα καθαρίσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου από τα υπολείμματα προϊόντων, τους ρύπους και το σμήγμα που συσσωρεύεται και κάνει ενδεχομένως τα μαλλιά σου ακόμη πιο λιπαρά.

Λούζεσαι με πολύ ζεστό νερό

Ο συνδυασμός του πολύ ζεστού νερού και του δέρματος προκαλεί ξηροδερμία, και αυτό γιατί το ζεστό νερό όπως και το καθημερινό λούσιμο, απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια  με αποτέλεσμα να παράγεται περισσότερο σμήγμα. Αντί του ζεστού νερού λοιπόν, προτίμησε το χλιαρό νερό που θα επιτρέψει στο σαμπουάν και το conditioner να απορροφηθούν καλύτερα, ενώ στο τέλος κάνε ένα γρήγορο ξέβγαλμα με κρύο νερό που θα κλείσει τα λέπια της τρίχας και θα δώσει extra λάμψη στα μαλλιά.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα