Μην χασετε

Όσο μεγαλώνω εφαρμόζω δύο κανόνες στη ζωή μου: «Λίγοι και καλοί & μακριά και αγαπήμενοι»

Σε έναν κόσμο που επιβάλλει την έννοια του “περισσότερο είναι καλύτερο”, μπορεί να φαίνεται αντίθετο να υιοθετήσουμε την αρχή του “λίγοι και καλοί”. Όμως, όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, η ποιότητα συχνά υπερτερεί της ποσότητας.

 

Δεν χρειάζεται να έχουμε αμέτρητους φίλους για να νιώθουμε ολοκληρωμένοι. Το να έχουμε λίγους αλλά ποιοτικούς φίλους μπορεί να είναι πολύ πιο εμπλουτιστικό και ικανοποιητικό. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα είναι εκεί στις καλές και τις δύσκολες στιγμές, που θα μας στηρίξουν και θα μας εμπνεύσουν.

Από την άλλη πλευρά, το “μακριά και αγαπημένοι” μας υπενθυμίζει ότι η απόσταση δεν είναι εμπόδιο για την αγάπη και τη φιλία. Τα ταξίδια, οι μετακομίσεις ή οι αλλαγές στη ζωή μας μπορεί να μας απομακρύνουν γεωγραφικά από αγαπημένα πρόσωπα, αλλά η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφουμε γι’ αυτούς παραμένουν αναλλοίωτοι.

Advertisements

 

Τελικά, η ζωή μας είναι γεμάτη από σχέσεις “λίγοι και καλοί” και “μακριά και αγαπημένοι”. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε και να χαρούμε, γιατί αυτές οι σχέσεις είναι που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη, χαρά και νόημα.

 

Λένα από Όλα για την Γυναίκα

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα