Μην χασετε

Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Έχω βιώσει δύο φορές την παρουσία του Θεού – Ο Χριστιανισμός είναι αποκάλυψη»

Η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξένησε τη Λένα Παπαρρηγοπούλου στα «Μεσάνυχτα».

Advertisements

 

Η πρώην σταρ Ελλάς έχει καιρό που άφησε τις πασαρέλες και το μόντελινγκ για να αφιερωθεί στη μεγάλη της αγάπη, τη συγγραφή θεολογικών και φιλοσοφικών βιβλίων.

Μίλησε για αυτήν της τη στροφή και το πώς ήρθε κοντά στα θεία. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η ανατροφή της λόγω των χριστιανικών αξιών που είχαν οι γονείς της, τις οποίες πέρασαν στη συνέχεια και σε εκείνη.

Την παρουσία του Θεού την αναγνωρίζει σε οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας. Η ίδια τη βίωσε σε μικρή ηλικία, ένα βράδυ ενώ προσευχόταν. «Αυτό που παρατήρησα ήταν η ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι Μία δεύτερη φορά ήταν όταν διάβαζα για τις εξετάσεις για τον Χριστό. Μέχρι τότε δεν είχαν τον Χριστό στο κεφάλι μου αλλά τον Θεό».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αρνητική κριτική που της ασκήθηκε από ιερωμένους όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.

«Το θεωρούσαν αντιφατικό. Κάνω πάντα ό,τι αισθάνομαι. Αυτό λέει η συνείδησή μου και η συνείδηση για τους Στωικούς είναι η θεΐκή φωνή μέσα σου», είπε.

Για το πώς πήρε την απόφαση να γράψει φιλοσοφικά βιβλία δήλωσε:

Advertisements

«Μου άρεσε από μικρή η Φιλοσοφία και η Ψυχολογία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφία για να κάνω την αρχή και να γράψω μετά για τον Θεό και περισσότερα πράγματα».

Γιατί ξεχωρίζει η ίδια τον Χριστιανισμό από τις υπόλοιπες θρησκείες;

«Όλες οι θρησκείες είναι ενδιαφέρουσες γιατί μιλάνε για το ανώτατο. Απλώς ο Χριστός δεν είναι θρησκεία είναι η πραγματικότητα μέσα μου. Ο Χριστιανισμός είναι αποκάλυψη».

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα