Μην χασετε

Λάμψη στην επιδερμίδα: 5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις για να την κερδίσεις ξανά

Ε… σίγουρα κάπου θα πάει ο νους σου!

Κάνεις τα πάντα σωστά – σκοτώνεσαι στη δουλειά, τρέχεις στα γυμναστήρια, τρως υγιεινά – αλλά το δέρμα σου φαίνεται κουρασμένο. Πού πήγε εκείνη η λάμψη που είχες στα 20 σου, θα αναρωτιέσαι. Πριν μπεις όμως στη διαδικασία να τα βάλεις με το σύμπαν, που μεγαλώνεις (μην ανησυχείς, όλοι μας μεγαλώνουμε!) και τα πάντα αλλάζουν πάνω σου θα σου πούμε ποια είναι τα καθημερινά λάθη που, όπως λένε οι ειδικοί του Cosmopolitan, σαμποτάρουν την επιδερμίδα σου. (Ναι, εννοούμε ότι τρως πίτσα αργά τη νύχτα και πηγαίνεις στο κρεβάτι για ύπνο με το μακιγιάζ, επειδή βαριέσαι να ξεβαφτείς).

Διάβασε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγεις αν θες η επιδερμίδα σου να ανακτήσει τη λάμψη της, έτσι ώστε το πανέμορφο και υγιές δέρμα σου να φαίνεται πάλι σαν να είσαι 20 ετών.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Koιμάσαι λίγες ώρες
Η νύχτα είναι η καλύτερη ώρα για να επιταχυνθεί η φροντίδα της περιποίησης της επιδερμίδας σου, επειδή δεν την βλέπει ο ήλιος, δεν ρυπαίνεται και δεν έχεις άγχος (ελπίζουμε!). Καθώς και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν να διεισδύσουν σωστά χωρίς τον κίνδυνο να απομακρυνθούν. Μην ξεχνάς να βάζεις πάντα ενυδατική κρέμα πριν κοιμηθείς και να πλένεις το πρόσωπό σου. Για αυτούς τους λόγους πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο. Το λέει και η Jennifer Lopez… Κάτι ξέρει!

Δε χαλαρώνεις ποτέ
Οι αρνητικοί παράγοντες του τρόπου ζωής σου επηρεάζουν σημαντικά το δέρμα σου. Επιπλέον, επειδή το άγχος υποκινεί την ορμόνη της κορτιζόλης, μπορεί επίσης να αρχίσεις να βλέπεις τους φραγμένους πόρους και τα σπυράκια να εμφανίζονται.

Εάν η ζωή σου είναι χαοτική, βρες άνεση και κάνε αυτά που μπορείς να ελέγξεις: μια υγιεινή διατροφή (έναν πράσινο χυμό, παρακαλώ!), μια ξεκούραστη νύχτα και μια απλή, υγιεινή ρουτίνα περιποίησης.

Δεν δίνεις στο δέρμα σου την υγρασία που χρειάζεται
Όταν το δέρμα σου είναι ξηρό, φαίνεται και θαμπό. Όμως το να βάζεις μια υπερβολικά βαριά κρέμα δεν δίνει πάντα τη λύση. Οι πλούσιες και αδιαπέραστες υφές μπορούν να καθίσουν στο δέρμα, να φράξουν τους πόρους και να κρύψουν τη λάμψη σου. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα.

Advertisements

Η ενυδατική σου κρέμα δεν περιέχει SPF ή αν περιέχει έχει μικρό δείκτη
Εντάξει δεν βρίσκεσαι στην παραλία, το ξέρουμε. «Έχει υπερβολική συννεφιά». Ναι, συμφωνούμε. Αλλά οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου πάντα φτάνουν στο πρόσωπό σου, όλη την ημέρα. Για αυτό καλό είναι να επιλέγεις κρέμες που περιέχουν τουλάχιστον SPF25 είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Οι πόροι σου είναι ανοιχτοί και ναι αποτελεί σίγουρα πληγή για την εμφάνισή σου
Γνωρίζεις πώς τη στιγμή που βάζεις ένα φίλτρο στη selfie σου, το δέρμα σου φαίνεται απίστευτο; Αυτό συμβαίνει επειδή οι πόροι σου θολώνουν – στην ουσία παύουν να υπάρχουν και ο συνολικός τόνος του δέρματος σου είναι άψογος. Για να αποκτήσεις αυτό το αποτέλεσμα στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να δώσεις στου πόρους σου στοργή και αγάπη. 20.000 πόροι στο δέρμα σου δεν είναι και λίγοι! Για αυτό αναζήτησε στο φαρμακείο της γειτονιάς σου μια κρέμα που θα σου ρυθμίσει το μέγεθος των διεσταλμένων πόρων.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα