Μην χασετε

Λάκης Γαβαλάς για τη μαφία των φυλακών: Με ρώτησαν, θες να εξοντώσουμε κάποιον;

Ο Λάκης Γαβαλάς αποκάλυψε ακόμα ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» του είχαν κάνει δώρο όσο ήταν φυλακισμένος

Advertisements

 

Για τη λεγόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», αλλά και τον Παύλο Πολάκη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας λόγω χρεών της επιχείρησής του.

 

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ οι «Αταίριαστοι» όπου ρωτήθηκε για τον αν έχει βιώσει τη μαφία των φυλακών. Ο πρώην επιχειρηματίας απάντησε:

«Φυσικά το έχω βιάσει. Θέλω να χαιρετίσω και να δώσω κουράγιο σε όλους τους φυλακισμένους είτε είναι στο Μεταγωγών στον Κορυδαλλό, είτε είναι στις κλειστές φυλακές».

Στην ερώτηση αν υπάρχει μαφία στις φυλακές ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Οι φυλακές είναι μια κλειστή κοινωνία όπως είναι και η κοινωνία μας. Υπάρχει μαφία, υπάρχουν καλοί άνθρωποι, υπάρχουν κακοί. Υπάρχουν τσαμπουκάδες που κάθε τόσο τους βγαίνει το ένστικτο να τσακωθούνε και υπάρχουν οι άγγελοι, οι άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία, που δουλεύεουν στα τυπογραφεία. Εμένα μου είχαν κάνει δώρο οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ένα πολύ ωραίο ντοσιέ δερμάτινο, το lak με αφιέρωση.

 

Είναι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουνε και θέλουν να σωφρονιστούν. Υπάρχουν και φύλακες οι οποίοι σωφρονίζουν και άλλοι που σε τρελαίνουν. Αλλά είναι η ίδια η κοινωνία. Ήμουν σε μια πτέρυγα που λεγόμασταν “οι υψηλού κινδύνου” γιατί ήμασταν πιο επώνυμοι και μπορούσες να τον προκαλέσεις να σου κάνει κακό. Δεν είχαμε καμία προστασία. Ερχόντουσαν άνθρωποι με μακιγιάζ φοβερό. Ερχόντουσαν με μπλε μάτια, παραποιημένα… Λες και είχαν έρθει από ξενύχτι».

Advertisements

Στην ερώτηση αν υπάρχουν ομάδες που ελέγχουν πράγματα έξω από τη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Νομίζω ναι. Και μέσα και έξω από της φυλακή. Όπως και απ’ έξω διαχειρίζονται πράγματα και μέσα. Και αυτό ξεκινάει από ψηλά. Δεν ξεκινάει από τον κάθε individual, από τον κάθε απλό άνθρωπο. Διακινούν πράγματα και καταστάσεις στις φυλακές και από μέσα και από έξω. Είναι μια κοινωνία και έχει μια δράση».

 

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα