Μην χασετε

Λάδι καρύδας: Τα σημαντικά οφέλη του στην περιποίηση των μαλλιών

Τα φυσικά έλαια όπως το καστορέλαιο είναι βασικά είδη ομορφιάς εδώ και χρόνια. Tα αιθέρια έλαια είναι πιο δημοφιλή από ποτέ και τα λάδια σώματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ενυδάτωσης. Όμως, το λάδι καρύδας αξίζει, επίσης,  μια θέση στη ρουτίνα σου επειδή αποτελεί μια κορυφαία θεραπεία περιποίησης.

Advertisements

 

 

«Το λάδι καρύδας είναι μοναδικό επειδή είναι παρόμοιο με τη φυσική λιπιδική δομή των μαλλιών και μπορεί να διεισδύσει στα μαλλιά περισσότερο από άλλα έλαια», λέει στο Good House Keeping, ο Leo Izquierdo, της IGK Hair Care, μιας μάρκας που χρησιμοποιεί λάδι καρύδας σε πολλά από τα προϊόντα της.

Εάν νιώθεις ότι τα μαλλιά σου θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λίγη τρυφερή αγάπη και καρύδα, ακολουθούν όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου σχετικά με την ενσωμάτωση αυτού του συστατικού στη ρουτίνα σου:

Ποια είναι τα οφέλη για τα μαλλιά από το λάδι καρύδας;

Όταν εφαρμόζεται σε τακτική βάση (δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα εάν ο τύπος των μαλλιών σου είναι κανονικός • λιγότερο συχνά εάν έχεις λεπτά μαλλιά), το λάδι καρύδας μπορεί να ενισχύσει τη λίπανση των μαλλιών, καθιστώντας ευκολότερο το χτένισμα και τη διαχείρισή τους, ενώ αυξάνει τη λάμψη αποτρέποντας το φριζάρισμα», εξηγεί η φαρμακοποιός του GH Beauty Lab, Sabina Wizemann.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα κατεστραμμένα μαλλιά, επειδή βοηθά στην προστασία του άξονα της τρίχας, ενώ «μπορεί τελικά να αποκαταστήσει τη ζημιά της επιδερμίδας», λέει.

 

Τι είδους λάδι καρύδας είναι καλύτερο για τα μαλλιά;

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται ως θεραπεία μαλλιών, βιολογικό μαγειρικό, ακατέργαστο ή καθαρό λάδι καρύδας, απευθείας από το βάζο. Βοηθάει ιδιαίτερα μια μάσκα conditioner βαθιάς θεραπείας ή ένα μαλακτικό με λάδι καρύδας ως βασικό συστατικό: Αυτό βοηθά να μην φριζάρουν και βαραίνουν οι άκρες σου.

Advertisements

 

Πώς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας ως μάσκα μαλλιών

Οι επαγγελματίες προτείνουν τη χρήση τους ως πρόπλυση πριν από το λούσιμο για να «προστατεύσεις τα μαλλιά από την απορρόφηση υπερβολικού νερού», λέει η Wizemann. Μειώνει επίσης το φριζάρισμα και κάνει τα μαλλιά ευκολότερα στο styling  μετά το ντους.

  • Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να το εφαρμόσεις:
  • Επίλεξε ακατέργαστο λάδι καρύδας
  • Πέρνα το λάδι καρύδας στα μαλλιά και χτένισε το σε στεγνά μαλλιά.
  • Άφησέ το για 15 έως 30 λεπτά για να απορροφηθεί.
  • Πλύνε σχολαστικά τα μαλλιά με ένα καλό σαμπουάν (ίσως χρειαστεί να κάνεις δύο λουσίματα για να αφαιρέσεις όλο το λάδι) και να μαλακώσουν ως συνήθως.

 

Πώς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας ως θεραπεία νυχτός

Το να αφήσεις το λάδι καρύδας για μια νύχτα θα σου δώσει τα «μέγιστα οφέλη», λέει η Wizemann και «θα πρέπει να προσφέρει μια πιο κομψή εμφάνιση και μια πιο απαλή αίσθηση» μετά το σαμπουάν. Για μια πιο εντατική θεραπεία:

Εφάρμοσε ακατέργαστο λάδι καρύδας σε στεγνά μαλλιά και χτένισε.

Τύλιξε τα μαλλιά σφιχτά με σκουφάκι μπάνιου, παλιό μαντήλι ή πετσέτα πριν πας στο κρεβάτι.

Ξέπλυνε το επόμενο πρωί και θυμήσου ότι ίσως χρειαστεί να βάλεις σαμπουάν δύο φορές για να αφαιρέσεις πλήρως το λάδι και να ακολουθήσει μετά το κανονικό μαλακτικό σου.

Advertisements

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, δοκίμασε να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα λάδι καρύδας στο μαλακτικό σου.

 

Πώς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για να στυλιζάρεις τα μαλλιά

Εάν η ιδέα της εφαρμογής λαδιού στα μαλλιά σου, σου προκαλεί άγχος, μπορείς να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα για να περιορίσεις το φριζάρισμα και να το εφαρμόσεις στις άκρες των μαλλιών σου. Απλώς τρίψε λίγο λάδι ανάμεσα στα χέρια και χτένισε ή πέρασε τις άκρες.

 

Μπορεί το λάδι καρύδας να είναι κακό για τα μαλλιά σου;

Όχι, το λάδι καρύδας δεν μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να πέσουν όπως φημολογείται! Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, θα πρέπει πιθανώς να αποφύγεις το λάδι καρύδας εάν έχεις λιπαρό δέρμα, επειδή μπορεί να φράξει τους πόρους και να «προκαλέσει σπυράκια γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σε άτομα που δεν ανέχονται καλά τα λάδια στο δέρμα τους», λέει η Wizemann.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα