Μην χασετε

Λάδι καρύδας: Πώς να τo χρησιμoποιήσετε από την κορφή ως τα νύχια

Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για το μαγείρεμα, αλλά αποτελεί και ένα συστατικό ομορφιάς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ποικίλους τρόπους.

 

Λάδι σώματος.

Το λάδι καρύδας στη στερεή μορφή του είναι το τέλειο ενυδατικό. Απλώστε στο σώμα σας με το που θα βγείτε από το ντους, ώστε να απορροφηθεί γρήγορα και να έχετε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα.

 

Advertisements

Μάσκα μαλλιών.

Ενώ είστε στο ντους βάλτε λίγο λάδι καρύδας κάτω από το ζεστό νερό για να γίνει πιο μαλακό και στη συνέχεια απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα στα βρεγμένα μαλλιά και αφήστε το για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Όταν τα ξεπλύνετε θα δείτε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά.

 

Κρέμα ματιών.

Το δέρμα κάτω από τα μάτια  είναι λεπτό και ευαίσθητο, και αυτό το καθιστά επιρρεπές στις λεπτές γραμμές, στο πρήξιμο και στους μαύρους κύκλους. Μια εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας. Απλά, εφαρμόστε το στην κάτω περιοχή των ματιών.

 

Advertisements

Μακιγιάζ.

Ακριβώς ένα κουταλάκι του γλυκού (ή και λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, που είχατε όλη την ημέρα. Τρίψτε μια κουταλιά υγροποιημένο λάδι καρύδας κατευθείαν επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Για να φτιάξετε τα δικά σας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, λιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και μετά βάλτε το σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα βαμβάκι και αφήστε το όλη τη νύχτα.

Αποθηκεύστε το στο ίδιο δοχείο ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι και θα έχετε τα δικά σας μαντηλάκια, για να αφαιρείτε το μακιγιάζ.

 

Πείτε αντίο στα πετσάκια.

Περάστε μια μικρή ποσότητα από το λάδι πάνω σε κάθε ένα από τα πετσάκια σας και αφήστε το για λίγη ώρα.

Advertisements

Το λάδι καρύδας θα ενισχύσει τα νύχια σας και θα ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα, κάνοντας τα χέρια σας να φαίνονται πιο νεανικά.

 

Απολέπιση σώματος.

Ανακατέψετε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη με μια ίση ποσότητα λιωμένο λάδι καρύδας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε πάνω στο δέρμα σας. Αυτό το scrub παράλληλα ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

 

Κρέμα ξυρίσματος.

Σας ερεθίζει το ξυραφάκι; Το λάδι καρύδας θα σας σώσει! Βάλτε μια ποσότητα επάνω στα πόδια σας πριν από το ξύρισμα και το ξυράφι θα γλιστράει ομαλά, κάνοντας ένα βαθύ ξύρισμα. Επίσης, στο τέλος της διαδικασίας τα πόδια σας θα είναι ενυδατωμένα.

Συμβουλή: Ξυριστείτε έξω από το ντους, γιατί το λάδι καρύδας είναι πολύ ολισθηρό.

 

Πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα