Μην χασετε

Κότσος σινιόν: 35 όμορφα χτενίσματα με μπομπάρι, πλεξούδα ή άλλες παραλλαγές

Ο όρος σινιόν πολλές φορές συγχέεται με τον κότσο, ωστόσο τα δυο αυτά χτενίσματα στην ουσία είναι διαφορετικά. Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι το chignon να είναι η γαλλική λέξη του bun (κότσος).

Η ονομασία του προέρχεται από την γαλλική φράση «chignon du cou» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει στον αυχένα και εκεί ακριβώς κρύβεται η βασική διαφορά του συγκεκριμένου χτενίσματος σε σχέση με τον κότσο. Το σινιόν δημιουργείται κατά κύριο λόγο στο ύψος του αυχένα, ενώ ο κότσος μπορεί να είναι ψηλός, χαμηλός, μεσαίος ή πλάγιος.

Παραδοσιακά το chignon θεωρείται πιο επίσημο και βραδινό χτένισμα από τον κότσο και ολοκληρώνει μια κομψή και θηλυκή εμφάνιση με τον καλύτερο τρόπο, μαζεύοντας ψηλά όλα τα μαλλιά.

Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει τον κότσο από το σινιόν είναι ο τρόπος δημιουργίας του. Ο κότσος είναι στριφογυρισμένος γύρω από τον εαυτό του, ενώ το chignon δεν είναι απαραίτητα έτσι. Μπορεί να δημιουργηθεί τυλίγοντας τα μαλλιά προς τα μέσα ή γύρω από ένα αξεσουάρ (για παράδειγμα μια τιάρα ή ένα τσιμπιδάκι).

Advertisements

Από τεχνικής άποψης λοιπόν, τα σινιόν είναι χαμηλοί κότσοι, vintage style χτενίσματα, με ένα πιο επίσημο ύφος. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα updo που δεν είναι κότσοι.

 

Εντυπωσιακοί κότσοι σινιόν με μπομπάρι για πλούσιο όγκο:

Το μπομπάρι είναι ένα αξεσουάρ μαλλιών που χρησιμοποιείται για να δώσει όγκο στο χτένισμα και να το κάνει πιο πλούσιο και εντυπωσιακό. Κρύβεται κάτω από τα μαλλιά και δεν φαίνεται καθόλου.

Advertisements

Τοποθετείται πολύ συχνά στα καλοχτενισμένα και φουσκωτά chignon με ίσια μαλλιά ή μπούκλες και είναι ιδανικό για την δημιουργία κομψών βραδινών και νυφικών χτενισμάτων.

 

Το κλασσικό χαμηλό σινιόν:

Το χαμηλό chignon είναι η πιο κλασσική εκδοχή του χτενίσματος. Μπορεί να δημιουργηθεί με ένα απλό τύλιγμα των μαλλιών προς τα μέσα, αλλά και με twisted τούφες που μαζεύονται στο σβέρκο, δημιουργώντας ένα chic updo.

Για πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα σινιόν μπορείτε να προσθέσετε μια πλάγια πλεξούδα που θα στολίσει το χτένισμα σας και θα το απογειώσει.

Advertisements

 

Σινιόν χτενίσματα για κοντά μαλλιά:

Ακόμη κι αν έχετε επιλέξει ένα κοντό ή μακρύ καρέ, οι κότσοι chignon αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για να χτενίσετε τα μαλλιά σας.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε ένα πιάσιμο με μαζεμένα όλα τα μαλλιά στο ύψος του σβέρκου, δημιουργώντας ένα μικρό κοτσάκι. Για την ολοκλήρωση του χτενίσματος και για να του δώσετε όγκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν θέλετε ένα μικρό μπομπάρι. Διαφορετικά, απλά κάντε ένα κομψό χτένισμα με μαζεμένα τα μαλλιά ανάλαφρα ή πιο καλοχτενισμένα, σχηματίζοντας έναν χαμηλό κότσο chignon.

 

Εντυπωσιακοί κότσοι σινιόν με πλεξούδα:

Η πλεξούδα αποτελεί μια λεπτομέρεια που μπορεί να απογειώσει το chignon. Συνδυάστε λοιπόν το κομψό αυτό χτένισμα με ένα πλάγιο πλέξιμο που σταματάει στο updo, είτε τυλίξετε τον χαμηλό κότσο με την πλεξούδα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε κομψά, αλλά και νεανικά χτενίσματα με σινιόν.

Όποια εκδοχή κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα σας κάνει να λάμψετε. Πρόκειται για ένα είδος χτενίσματος ιδανικό για κάθε περίσταση.

 

Κομψά σινιόν με μπούκλες:

Ενδιαφέρουσα ιδέα για νυφικά, αλλά και κομψά χτενίσματα σινιόν αποτελεί και ο συνδυασμός με μπούκλες. Ξεκινήστε λοιπόν το χτένισμα των μαλλιών σας δημιουργώντας χοντρές ή λεπτές μπούκλες και στη συνέχεια μαζέψτε τα στην βάση του σβέρκου με όποιο σχέδιο σας αρέσει.

Μπορεί το πιάσιμο στο chignon με μπούκλες που θα επιλέξετε να είναι ανάλαφρο και χαλαρό, είτε πιο καλοχτενισμένο και στημένο. Επίσης, μπορεί να απογειωθεί με την ύπαρξη μιας πλεξούδας ή twisted στοιχείων.

Προκειμένου να πετύχετε την δημιουργία ενός εντυπωσιακού χτενίσματος chignon, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει.

 

Ανάλαφρα σινιόν για εντυπωσιακές εμφανίσεις:

Αν το boho style και γενικότερα το ανάλαφρο πιάσιμο είναι πιο κοντά στο στυλ σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλαρό σινιόν.

Σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά δεν είναι τραβηγμένα ομοιόμορφα και λεία προς τα πίσω, αλλά υπάρχει ένα πιο ανέμελο πιάσιμο. Τουφάκια πέφτουν στο πρόσωπο δημιουργώντας έτσι ένα κομψό αποτέλεσμα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον κότσο. Δεν είναι καλοστημένος και τεντωμένος, αλλά διαθέτει ένα πιο messy στυλ.

 

Νυφικά χτενίσματα με κότσους σινιόν:

Όπως οι νυφικοί κότσοι, έτσι και τα chignon αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών για το γάμο τους.

Κάποιες νύφες προτιμούν πιο κομψές και περίτεχνες εκδοχές του κότσου αυτού και άλλες πιο χαλαρά πιασίματα των μαλλιών τους χαμηλά στον σβέρκο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Αν μάλιστα το chignon ολοκληρωθεί με τα ιδανικά αξεσουάρ μαλλιών όπως τιάρες, μεταλλικές μπαρέτες και λουλούδια, τότε το ρομαντικό αυτό χτένισμα απογειώνεται.

 

Δυο τρόποι για να κάνετε βήμα βήμα έναν κλασσικό κότσο σινιόν:

Όπως ήδη αναφέραμε το μπομπάρι αποτελεί ένα από τα αξεσουάρ μαλλιών που χρησιμοποιείται πολύ στην δημιουργία κομψών και με όγκο κότσων chignon.

Ανακαλύψτε στο παραπάνω βίντεο τα βήματα για να κάνετε ένα κομψό σινιόν χτένισμα με μπομπάρι ή κρεπάρισμα. Η διαδικασία είναι απλή, απλά θέλει λίγη εξάσκηση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα