Μην χασετε

Κυτταρίτιδα: Πως να φτιάξεις το δικό σου scrub για να την καταπολεμήσεις

Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, το καλοκαίρι έρχεται και σύντομα θα βάλουμε το μαγιό μας και θα κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια, αν δεν τα έχουμε ήδη κάνει. Και κάθε χρόνο, ένας είναι ο πονοκέφαλος για τις περισσότερες γυναίκες: η κυτταρίτιδα.

Φέτος, ειδικά, είναι μεγαλύτερος μιας και λόγω της καραντίνας, δεν είχαμε την ευκαιρία να γυμναστούμε όσο και όπως θα έπρεπε, ενώ έχουμε «τσιμπήσει» και κάποια κιλά παραπάνω. Και είναι σχεδόν σίγουρο πως η κυτταρίτιδα έχει κάνει την εμφάνισή της.

Αλλά δεν χρειάζεται άγχος, αφού μπορούμε να την καταπολεμήσουμε από το σπίτι με τρόπο φυσικό. Πώς; Φτιάχνοντας το δικό μας φυσικό scrub κατά της… κυτταρίτιδας, χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο υλικά που φημίζονται για την ευεργετική τους δράση στο δέρμα μας.

Αρχικά, φτιάχνετε έναν ελληνικό ή γαλλικό καφέ, χαλαρώνετε στον καναπέ του σπιτιού σας και τον απολαμβάνετε. Μόλις τον τελειώσετε, δεν πετάτε το κατακάθι του, διότι αυτό είναι που θα χρειαστείτε για το scrub καθώς έχει αντιοξειδωτική δράση.

Advertisements

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • Κατακάθι από ελληνικό ή εναλλακτικά γαλλικό καφέ
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

 

Τι θα κάνετε:

  • Ανακατεύετε καλά το κατακάθι με το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, απλώνετε το scrub στην περιοχή που έχει κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα και με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, τυλίγετε με μία μεμβράνη φαγητού (η θερμότητα βοηθά στο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα) και αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά.
  • Ξεπλένετε και συνεχίζετε με την ενυδατική κρέμα για το σώμα.
  • Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές την εβδομάδα.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα