Μην χασετε

Κρήτη: Γυναίκα αρνήθηκε να νοικιάσει το σπίτι της σε μητέρα επειδή έχει παιδί με αυτισμό

Μια καταγγελία για ρατσιστική αντιμετώπιση μητέρας στο Ρέθυμνο η οποία δεν μπορεί να βρει σπίτι να μείνει με το παιδί της το οποίο πάσχει από αυτισμό, γιατί η ιδιοκτήτρια ακινήτου της το αρνήθηκε.

 

Την καταγγελία δημοσιοποίησε ο υπεύθυνος έργων και δομών στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, Παύλος Μελισσινός. Όπως τονίζεται, η μητέρα με το παιδί βρήκαν σπίτι να μείνουν, έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαιo σε λίγες μέρες κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους, μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί, τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους πέταξε στο δρόμο.

 

Advertisements

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και προς στιγμήν φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο.

«Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!», αναφέρει ο κ. Μελισσινός.

 

Αναλυτικά η καταγγελία:

Advertisements

«Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια.

Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του.

 

Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!!

Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!».

Advertisements

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα