Μην χασετε

8 οικονομικοί τρόποι για να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας

Σας έχουμε καλά νέα: δεν χρειάζεται να αδειάσετε το πορτοφόλι σας για να δείτε την κουζίνα σας με άλλο… μάτι.

Advertisements

 

Το γνωρίζετε ήδη: ακόμα και η πιο απλή ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να κοστίσει αρκέτα χρήματα. Ωστόσο, οι καιροί σίγουρα δεν επιτρέπουν μεγάλα έξοδα. Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται να γράψετε τέλος στο project «Aνανέωση Κουζίνας» – ειδικά αν περνάτε πολλές ώρες σε αυτόν τον χώρο.

Κι αυτό γιατί ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να σας ανανεώσει κι εσάς ψυχολογικά και να ανεβάσει το ηθικό σας ενόψει της νέας σεζόν! Για να σας αποδείξουμε ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος σας προτείνουμε 7 οικονομικούς τρόπους όχι μόνο για να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα σας, αλλά και να της δώσετε την παιχνιδιάρικη πινελιά που της αξίζει!

 

Αλλάξτε της τα… πόμολα

Αυτή η –φαινομενικά- μικρή αλλαγή, θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά το χώρο την κουζίνα σας. Προτιμήστε πόμολα σε έντονα χρώματα ή ιδιαίτερα σχήματα. Παρόλα αυτά, καλό είναι να επιλέξετε ένα διαχρονικό αντικείμενο ώστε να αποφύγετε τα κρούσματα βαρεμάρας που μπορεί να σας χτυπήσουν κάθε φορά που αλλάζουν οι διακοσμητικές τάσεις!

Ένα απλό αλλά όμορφο πόμολο μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την όψη των ντουλαπιών σας.

Πάρτε μπογιά και βάψτε τα!

Και εννοούμε φυσικά τα ντουλάπια σας. Αυτή η απλή αλλαγή θα σας κάνει να δώσετε άμεσα στην κουζίνα σας νέα, φρέσκια πνοή! Επιλέξτε χρώματα ευχάριστα κι αν νιώθετε θαρραλέοι, πείτε «ναι» σε αναπάντεχους κι έντονους συνδυασμούς (π.χ. πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο)! Αν τα χρωματιστά ντουλάπια σας φαίνονται πολύ τολμηρή ιδέα, δεν έχετε παρά να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάψετε τις καρέκλες ή το τραπέζι της κουζίνα σας.

Δε θέλετε να βάψετε τα ντουλάπια; Βάλτε το πινέλο σας στις καρέκλες και τα σκαμπό της κουζίνας!

Κουρτίνα, άνοιξε!

Δώστε μια πιο ευχάριστη νότα στην κουζίνα σας, αλλάζοντας τις κουρτίνες. Αποφύγετε τα πολύ βαριά υφάσματα και τις σκούρες αποχρώσεις που μπορεί να «βαρύνουν» την ατμόσφαιρα του χώρου και επιλέξετε πιο ελαφριά υφάσματα (π.χ. από γάζα, ποπλίνα, κ.τ.λ.)

Αλλάξτε τις κουρτίνες για να δείτε την κουζίνα σας με άλλο μάτι.

Φωτίστε το χώρο

Μεταμορφώστε τον χώρο σας αλλάζοντας απλά το παλιό φωτιστικό οροφής της κουζίνας σας. Πέρα από ένα πιο μοντέρνο και ιδιαίτερο σχέδιο, τολμήστε να επιλέξετε ένα φωτιστικό με χρώμα: τα χρώματα από το καπέλο του θα δώσουν -κυριολεκτικά- νέο φως κι χρώμα στην ζωή σας!

Advertisements
Πείτε “ναι” στο χρώμα και για το φωτιστικό της κουζίνας σας.

Χρώμα, χρώμα κι άλλο χρώμα

Βαριέστε να βάφετε τα ντουλάπια σας; Κανένα πρόβλημα! Πάρτε το πινέλο σας και βάψτε τον κεντρικό τοίχο της κουζίνα σας. Κι ένα tip για το τέλος: Για ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα, βάψτε τον τοίχο σας έναν τόνο πιο σκούρο από την απόχρωση των τοίχων του υπόλοιπου δωματίου.

Ίδια όψη, άλλη χρήση

Διαλέξατε με προσοχή τις ηλεκτρικές συσκευές σας, σωστά; Γιατί λοιπόν να μην τις χρησιμοποιήσετε και ως διακοσμητικά αντικείμενα για να αναβαθμίσετε το ύφος του χώρου; Και δεν εννοούμε να αλλάξετε αύριο το ψυγείο σας για να πάρετε ένα πιο design μοντέλο. Η λύση βρίσκεται στις μικροσυσκευές! Δείτε λοιπόν ποιες από τις ηλεκτρικές συσκευές καθημερινής χρήσης (π.χ. τοστιέρα) μπορείτε να αναδείξετε και ως διακοσμητικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, αν η καφετιέρα σας είναι χρωματιστή, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φωτίσετε την κουζίνα σας και να προσθέσετε έτσι απλά μια μοντέρνα, fun και στιλάτη πινελιά στον χώρο.

Εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά το σχέδιο και το χρώμα των ηλεκτρικών συσκευών σας για να φέρετε αέρα ανανέωσης στην κουζίνα σας.

Στρώστε χαλί (και) στην κουζίνα

Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να βγάλετε τη μπουχάρα που έχετε κρυμμένη στο πατάρι (ναι, εκείνη που κρατάτε για την επίσκεψη που περιμένετε από τη βασίλισσα της Αγγλίας) για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο και, μαζί, να αναβαθμίσετε το νέο look της κουζίνας σας. Ένα χρωματιστό χαλάκι, όμως, θα σας βοηθήσει να δώσετε στιλ κι ένταση στο χώρο σας πολύ, πολύ οικονομικά!

Στο εξωτερικό το χαλάκι στο πάτωμα της κουζίνας αποτελεί μεγάλο trend. Τώρα η μόδα έρχεται και στην Ελλάδα.

Φρέσκα λουλούδια και φυτά

Όλες οι μοντέρνες κουζίνες φέτος θα είναι γεμάτες φυτά και όμορφα λουλούδια. Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό μιας και είναι αυτό που μπορεί να δώσει ζωή σε έναν χώρο. Στη φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε -παρόλο που η κουζίνα δεν είναι από ελληνικό σπίτι- πόσο όμορφα έχουν τοποθετηθεί τα γλαστράκια με τα φυτά κατακόρυφα σε έναν από τους τοίχους της κουζίνας. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και επικροτεί την εξοικονόμηση χώρου που μπορεί να είναι πολύ σημαντική σε μια μικρή ελληνική κουζίνα.

Tα κατακόρυφα γλαστράκια είναι μια πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα