Μην χασετε

Κορονοϊός: Σήμερα η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου στις ΗΠΑ σε εθελοντές ασθενείς

Την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κοροναϊό θα κάνουν σήμερα οι ΗΠΑ σε 45 εθελοντές ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες είχε διαρρεύσει πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κάνουν δοκιμαστικά εμβόλια και αυτό θα γίνει σε εθελοντές ασθενείς, στο Kaiser Permanente Washington Health Research Institute, στο Σιάτλ.

Αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η κλινική δοκιμή του εμβολίου σήμερα, δεν σημαίνει πως θα βγει στην παραγωγή το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς θα πρέπει να συνεχιστούν οι δοκιμές για περίπου ένα χρόνο.

Στους εθελοντές θα χορηγηθούν 45 δόσεις του φαρμάκου, όπου οι επιστήμονες θέλουν να διαπιστώσουν τόσο την αποτελεσματικότητά του, όσο και τις πιθανές παρενέργειές του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενδέχεται να είναι έτοιμη στα μέσα του 2021.

Advertisements

Την είδηση αποκάλυψε αξιωματούχος (δεν κατονομάστηκε), με το Fox να αναφέρει πως οι δοκιμές θα γίνουν 45 ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Την είδηση επιβεβαίωσε και το Associated Press. Εδώ και δέκα περίπου ημέρες είχε διαρρεύσει πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κάνουν δοκιμαστικά εμβόλια και αυτό θα γίνει σε εθελοντές ασθενείς, στο Kaiser Permanente Washington Health Research Institute, στο Σιάτλ.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα