Μην χασετε

Κορονοϊός: Αυστηρότερα τα μέτρα – Κλείνουν τα μπαρ, υπό σκέψη καφετέριες και εστιατόρια

Η κυβέρνηση θα λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου κλείνοντας αρχικά τα μπαρ, ενώ είναι υπό σκέψη να κλείσουν καφετέριες και εστιατόρια.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν και να ληφθούν άμεσα, καθώς μετά το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων παρατηρήθηκε πως ο κόσμος συνωστίζεται σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, χωρίς να δείχνει ανησυχία και γι αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός κόσμου βοηθάει στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στο iefimerida.gr ότι για τα μέτρα ετοιμάζεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα είναι έτοιμη το προσεχές 48ωρο.

Ερχονται μέτρα τύπου Ιταλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ θα ανακοινωθούν αύριο Σάββατο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Advertisements

Αυτή την ώρα οι συσκέψεις των επιτελείων είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα τύπου Ιταλίας για τον κορωνοϊό, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια και καφετέριες), ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Από www.iefimerida.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα