Μην χασετε

Κορεάτικες δίαιτες: Το ανατολίτικο μυστικό για απώλεια βάρους

Η κορεάτικη διατροφή δίνει προτεραιότητα στην κατανάλωση ψαριών και λαχανικών. Επιπλέον, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις μεθόδους μαγειρέματος και αποφεύγει τα τηγανητά τρόφιμα, γεγονός που μειώνει την πρόσληψη λίπους.

Advertisements

Ξέρετε τις κορεάτικες δίαιτες; Στη Δύση, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στις γυναίκες από την Ασία λόγω της λεπτής σιλουέτας τους. Ακόμη και αν τα γονίδια διαδραματίζουν κάποιο ρόλο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διατροφή συμβάλλει επίσης σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Τα τρόφιμα δυτικού τύπου επηρεάζουν επί του παρόντος τα ανατολίτικα τρόφιμα και άρα και την κορεάτικη διατροφή. Ωστόσο, χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κορέα διατηρούν ακόμη πολλές υγιείς μαγειρικές παραδόσεις που δεν προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.

Στην πραγματικότητα, οι Κορεάτες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας από ό,τι οι άνθρωποι από άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ποιο είναι το μυστικό τους; Γιατί είναι τόσο υγιείς; Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βρείτε τα κύρια χαρακτηριστικά της κορεάτικης διατροφής για την απώλεια βάρους.


Η κορεάτικη διατροφή και τα μυστικά της για απώλεια βάρους

Η κορεάτικη διατροφή έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο λόγω των ιδιοτήτων της για απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην συγχέετε τις βασικές αρχές της με επικίνδυνες «θαυματουργές δίαιτες», επειδή είναι πολύ διαφορετικά πράγματα.

Δυστυχώς, λόγω της παγκόσμιας ανάπτυξης του κορεατικού φαγητού, πολλά πλάνα διατροφής είναι πολύ αυστηρά. Ωστόσο, αν και έχουν αποτελέσματα, εξακολουθούν να λείπουν ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά. Επομένως, προτού ακολουθήσετε οποιοδήποτε πλάνο διατροφής, είναι σημαντικό να ζητήσετε συμβουλές από έναν διαιτολόγο για να διαπιστώσετε αν μια συγκεκριμένη δίαιτα είναι κατάλληλη για την ηλικία, την υγεία και το βάρος σας.

Γενικά, μερικά από τα «μυστικά» της κορεάτικης διατροφής πρέπει να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Παρακάτω δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα πιο σημαντικά μυστικά της.

Υψηλή κατανάλωση λαχανικών


μπολ με λαχανικά

Η κορεατική διατροφή βασίζεται στα φρέσκα λαχανικά και το ρύζι. Τα παρακάτω τρόφιμα είναι χαμηλά σε θερμίδες και βρίσκονται σε κάθε κύρια πιάτο:

Advertisements
  • Πατάτες
  • Μανιτάρια
  • Σταυρανθή και πράσινα λαχανικά
  • Ντομάτες
  • Καρότα

Χαμηλή κατανάλωση κρέατος

Σε πολλές δυτικές χώρες το κρέας είναι ένα κύριο συστατικό, αλλά είναι ένα δευτερεύον συστατικό για τους Κορεάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών σε σύγκριση με άλλες χώρες.

  • Το κόκκινο κρέας αντικαθίσταται από ψάρια και θαλασσινά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 και πρωτεΐνες.
  • Όταν μαγειρεύουν το κρέας, οι Κορεάτες τείνουν να το κάνουν στη σχάρα ή ψητό στο φούρνο για να έχει το λιγότερο δυνατό λίπος.

Πικάντικες σούπες


πικάντικη σουπά με καρότα

Ευτυχώς, αυτή η σούπα που καίει το λίπος είναι πολύ εύκολο να γίνει. Οι σούπες παραδοσιακά αποτελούν βασικό κομμάτι της κορεατικής κουζίνας. Είναι ελαφριά, εύκολη στην παρασκευή της και χορταστική λόγω της ποικιλίας των συστατικών της.

  • Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι πολλές συνταγές είναι πικάντικες και ενισχύουν το μεταβολισμό σας για να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες.

Τσάι βοτάνων

τσάι σε γυάλινη κανάτα

Τα φυτικά τσάγια είναι ένας άλλος λόγος που θα πρέπει να εξετάσετε τη κορεάτικη διατροφή ως μια επιλογή για την απώλεια βάρους.

  • Στην Κορέα, είναι συνηθισμένο να φτιάχνετε πράσινο τσάι, τσάι κριθαριού ή τσάι από ψημένο κριθάρι, συστατικά τα οποία είναι γνωστά για τις ιδιότητες καύσης του λίπους.
  • Είναι ποτά που διεγείρουν την πέψη και βελτιώνουν τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης του σώματος, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την απώλεια βάρους.

Kimchi: ένα παραδοσιακό πιάτο

Το Kimchi είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελεί βασικό κομμάτι της κορεατικής κουζίνας. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο, λόγω του ότι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και προβιοτικά.

  • Τι είναι το kimchi; Το Kimchi είναι μια τροφή που έχει υποστεί ζύμωση και γίνεται με αφυδατωμένο λάχανο napa μαζί με αλάτι, σκόρδο, τζίντζερ, σάλτσα ψαριού και πιπεριές.
  • Αυτό το πικάντικο φαγητό προστίθεται σε πολλά γεύματα, επειδή είναι πολύ χορταστικό και με λίγες θερμίδες.

 

Μικρές ποσότητες από επεξεργασμένα άλευρα

Το ψωμί και άλλες παρασκευασμένες τροφές με επεξεργασμένα αλεύρια δεν είναι συνηθισμένα  στη κορεάτικη διατροφή. Δεν τρώγονται τόσο συχνά όσο άλλα υγιεινά τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Advertisements


Μέθοδοι μαγειρέματος

Εκτός από τις θερμίδες και τους συνδυασμούς τροφίμων, η κορεάτικη διατροφή είναι επίσης γνωστή για τις εξειδικευμένες τεχνικές μαγειρέματος που κάνουν τα τρόφιμα να διατηρούν τη διατροφική τους αξία.

  • Τα τρόφιμα είναι σπανίως τηγανητά. Αντ ‘αυτού, είναι συνήθως ψητά ή βραστά.

Άφθονο νερό

Εκτός από την κατανάλωση βοτάνων για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους, οι Κορεάτες επίσης πίνουν άφθονο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  • Ενώ όλες οι ισορροπημένες δίαιτες συνιστούν πόσιμο νερό, η κορεάτικη διατροφή συνιστά να πίνετε 2 με 3 λίτρα νερό ημερησίως.

Είστε έτοιμοι να θέσετε τώρα τα κορεατικά διατροφικά μυστικά υπό δοκιμή; Να θυμάστε, μην αρχίσετε να κάνετε μια αυστηρή δίαιτα ή μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων – απλώς συμπεριλάβετε αυτές τις απλές ιδέες σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα