Μην χασετε

Κομψή με δερμάτινα: Πώς να το πετύχετε χωρίς κόπο

Πέρα από μια πολύ καλή επιλογή για τα φθινοπωρινά σας outfits, τα δερμάτινα είναι φέτος η απόλυτη τάση και δεν είναι δυνατόν να μην την ακολουθήσετε. Και δεν μιλάμε μόνο για τα κλασικά τζάκετ και πανωφόρια, αλλά και για παντελόνια, κολάν, φορέματα ή φούστες που, με τους σωστούς συνδυασμούς, μπορούν να απογειώσουν το λουκ σας και να κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν προς το μέρος σας από όπου περνάτε. Τολμήστε το, λοιπόν, αλλά κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας και αυτά τα μικρά tips.

Advertisements

Biker τζάκετ

Το πανωφόρι των «άγριων νιάτων» που έκαναν σύμβολο ο Τζέιμς Ντιν και ο Μάρλον Μπράντο είναι στις μέρες μας μία εξαιρετική επιλογή για κάθε στιλάτο outfit. Αναλόγως το brand, μπορείτε να το βρείτε σε πιο τραχιές ή πιο cool εκδοχές, oversize ή fitted, πάντα όμως με τα στοιχεία εκείνα που του δίνουν τον περιπετειώδη και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Το biker τζάκετ αγαπά τις κομψές μάξι ή μίντι φούστες, τα ντραπέ φορέματα και τα παντελόνια σε ίσια γραμμή με χαμηλό κόψιμο ή ρεβέρ. Και, φυσικά, πάει υπέροχα με όλα τα αγαπημένα σας χρώματα, prints ή μοτίβα.

Παντελόνι

Αν είχατε αναπτύξει μια σχετική φοβία όταν είδατε τον Ρος – απ’ τα «Φιλαράκια» – να εγκλωβίζεται στο δερμάτινο παντελόνι του, η μόδα φέτος επιτάσσει να την ξεπεράσετε. Βγείτε μια βόλτα στα μαγαζιά και θα δείτε ότι η «φάση» είναι το fitted δερμάτινο παντελόνι σε στενή γραμμή και μίνιμαλ ύφος, χωρίς πολλές ραφές, τσέπες ή διακοσμητικά. Αν και παραμένει μια τολμηρή επιλογή, φέτος είναι η ιδανική χρονιά να το επιχειρήσετε, συνδυάζοντάς το με ένα πουλόβερ σε απαλά χρώματα – π.χ. oxford blue – και με χοντρή πλέξη «μαλακώνοντας» το λουκ με το αγαπημένο σας κολιέ.

Fitted μπλέιζερ

Το αρρενωπό μπλέιζερ ειναι στην δερμάτινη fitted εκδοχή του ένα εξαιρετικά κομψό ρούχο που μπορεί να υποστηρίξει πολύ διαφορετικά λουκ, όλες τις ώρες της ημέρας. Ρίξτε το πάνω από ένα t-shirt σε λαιμόκοψη V ή ένα animal print πουκάμισο και το αγαπημένο σας τζιν (μπλε, γκρι ή μαύρο), προσθέστε ένα ζευγάρι δερμάτινα μποτάκια και είστε έτοιμες για μια λαμπερή casual έξοδο. Επιλέξτε ένα μπλέιζερ στο χρώμα που σας πάει πιο πολύ και συνδυάστε το με ένα άνετο πουλόβερ και ένα εντυπωσιακό κολιέ, δοκιμάστε το με ένα μακρύ εμπριμέ φόρεμα ή προτιμήστε μια στιλάτη μίντι φούστα και ένα ζευγάρι δερμάτινες γόβες.

Κολάν

Το κολάν είναι ένα άνετο, αλλά ιδιαίτερα τολμηρό ρούχο, πόσο μάλλον στη δερμάτινη εκδοχή του. Αν το τολμήσετε, προτιμήστε σκούρα, ουδέτερα χρώματα που δεν προσθέτουν στη σιλουέτα σας και συνδυάζονται εύκολα. Μιας και είναι εξαιρετικά σέξι από μόνο του, ο στόχος είναι να «κατεβάσουμε» το λουκ. Αυτό μπορεί να γίνει ρίχνοντας από πάνω ένα ρούχο που καλύπτει μέρος των γοφών όπως ένα oversize πουλόβερ, μια αέρινη τουνίκ, ένα στιλάτο πουκάμισο ή ένα μακρύ t-shirt. Μπορείτε επίσης να το σετάρετε με ένα κοντό πλεχτό φόρεμα ή ένα όμορφο πόντσο. Ρίξτε κι άλλο την ένταση με παπούτσια και αξεσουάρ σε μίνιμαλ ύφος.

Φόρεμα

Ακόμη και αν ορκίζεστε  ότι τα δερμάτινα είναι τέλεια για τις περιόδους που περνάμε από τις ζέστες στα κρύα και αντίστροφα, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε προσθέσει ακόμη το leather φόρεμα στο fashion οπλοστάσιό σας. Αν όχι, φέτος είναι η ώρα να το τολμήσετε κι έχετε δεκάδες επιλογές για να διαλέξετε τη γραμμή, το μήκος και το χρώμα που σας ταιριάζει. Συνήθως φοριέται μόνο του, με ένα λιτό πανωφόρι (γιατί όχι και denim), το αγαπημένο σας παπούτσι και ένα εντυπωσιακό κόσμημα. Στην μίνι εκδοχή του (με τιράντες) πάει υπέροχα με ένα χρωματιστό καλσόν και ένα ανοιχτόχρωμο εφαρμοστό ζιβάγκο από μέσα.

Φούστα

Τα σέβεντιζ επιστρέφουν δριμύτερα μέσω της μίντι δερμάτινης φούστας που έχει ό,τι χρειάζεστε για ένα αυστηρό και ταυτόχρονα θηλυκό λουκ. Προτιμήστε μια φούστα σε Α ή pencil γραμμή, σε φθινοπωρινά χρώματα και στο υλικό που σας αρέσει πιο πολύ, κλασικό δέρμα ή σουέντ. Δεν είναι ανάγκη να πάτε με το μίνιμαλ λουκ, αφού μια τσέπη, ένα σκίσιμο ή μερικά διακοσμητικά κουμπάκια, μπορούν να «κατεβάσουν» την ένταση και να σας κάνουν μοιραία μεν, αλλά πιο… προσιτή. Συνδυάστε τη φούστα σας με ένα έντονο χρωματιστό πουλόβερ, ένα κομψό τζιν πουκάμισο ή ένα απλό πουκάμισο με denim τζάκετ από πάνω.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα