Μην χασετε

Κοκό Σανέλ: Μαθήματα στυλ και θηλυκότητας!

Αν είσαι λάτρης της μόδας, τότε πρέπει να μάθεις από την καλύτερη τι θα πει στυλ και θηλυκότητα. Δεν υπάρχει καλύτερο σύμβολο μόδας από την μία και μοναδική Κοκό Σανέλ, που απέδειξε ότι δεν ήταν απλά μία όμορφη εικόνα που ήξερε να ντύνεται καλά. Είχε την κατάλληλη συμπεριφορά και στάση ζωής, με τα οποία προσέλκυσε σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή της.

Advertisements

Πως τα κατάφερε όλα αυτά; Με το να γνωρίζει καλά τους κανόνες της μόδας και να αξιοποιεί την θηλυκότητα της για να γίνει είδωλο θαυμασμού -όχι μόνο από τους άντρες, αλλά και από γυναίκες εκείνη την εποχή που ήθελαν να της μοιάσουν.

Σήμερα ο οίκος υψηλής ραπτικής Chanel είναι γνωστός για τα συλλογές ρούχων, αξεσουάρ, προϊόντων ομορφιάς και φυσικά γυναικείων αρωμάτων.  

Το κλειδί είναι η κομψότητα

Η Κοκό Σανέλ ήξερε πως το κλειδί για την επιτυχία δεν ήταν οι προκλητικές εμφανίσεις, αλλά η σικάτη εικόνα μέσα από κομψά και προσεγμένα outfits, ιδιαίτερα για εκείνη την εποχή, που τόνιζαν την θηλυκότητά της, όπως μία φούστα που κολάκευε την σιλουέτα της και το λευκό πουκάμισο που δεν έλειπε ποτέ από την ντουλάπα της.

Αν λοιπόν θέλεις να υιοθετήσεις το στυλ της Κοκό Σανέλ, τότε πρέπει να δώσεις έμφαση στα σικάτα ντυσίματα, και να επενδύεις τα χρήματά σου σε ποιοτικά ρούχα και κοσμήματα. Είναι προτιμότερο να έχεις λίγα και καλά, παρά μία αφθονία στην ντουλάπα που δεν θα σου χρησιμεύσει ποτέ.

Έτσι λοιπόν, φρόντισε να έχεις ζιπ κιλότ, λευκά πουκάμισα, φαρδιές παντελόνες, λινά φορέματα και ριγέ μπλούζες για να αποκτήσεις το αξεπέραστο στυλ με φινέτσα που πάντα είχε η Κοκό Σανέλ.

Να ξεχωρίζεις στο πλήθος

Ένα ακόμη μάθημα στυλ, αλλά και θηλυκότητας σε αυτή την περίπτωση είναι να μάθεις τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Είναι οι φακίδες σου; Μην τις καλύπτεις με έντονο μέικ απ, προτίμησε να τις αναδεικνύεις με ένα φυσικό μακιγιάζ. Έχεις φουντωτά μαλλιά; Μάθε να τα αγαπάς και να τα φροντίζεις με τα κατάλληλα λαδάκια για τα μαλλιά. Έχεις καμπύλες; Φόρεσε ρούχα που κολακεύουν το θηλυκό σου σώμα και περπάτα με αυτοπεποίθηση!

Η Κοκό Σανέλ έμεινε γνωστή στην ιστορία γιατί έδειξε σε όλους τα στοιχεία που την έκαναν μοναδική, και γι’αυτό κατάφερε να χτίσει και μία ολόκληρη αυτοκρατορία μόδας και στυλ.

Advertisements

Γνώρισε το σώμα σου

Όταν αγαπάς την μόδα, είναι πολύ εύκολο να χαθείς στα χιλιάδες περιοδικά που σε συμβουλεύουν τι να φορέσεις και πως να το συνδυάσεις. Είναι βέβαια απαραίτητο κομμάτι στη ζωή κάθε fashionista, αλλά παρόλο αυτά πρέπει να γνωρίζεις το σώμα σου και αυτά που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Προτίμησε κομμάτια που ξέρεις ότι κολακεύουν για παράδειγμα τα πόδια σου, ή αν έχεις ωραίους ώμους, τότε τα off shoulders και τα top σωλήνες έχουν δημιουργηθεί για σένα. Αν έχεις πλούσιο μπούστο, τότε τα κρουαζιέ φορέματα είναι ιδανικά για σένα και θα σε κάνουν να είσαι πιο κομψή και θηλυκή από ποτέ.

Δες γυναίκες που έχουν το ίδιο σώμα και πάρε παράδειγμα στυλ από αυτά. Η Κοκό Σανέλ δεν φόρεσε ποτέ τίποτα γιατί απλά ήταν ωραίο. Η ομορφιά δεν είναι κριτήριο για να φορέσεις ένα outfit, και αυτός είναι και ο πιο σημαντικός κανόνας της fashion icon!

Πειραματίσου με τα μαλλιά σου

Η Κοκό Σανέλ έλεγε πάντα πως μία γυναίκα που αλλάζει τα μαλλιά της είναι έτοιμη να αλλάξει τα πάντα στη ζωής της, και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Τα μακριά μεταξένια μαλλιά δεν είναι το μοναδικό γυναικείο κούρεμα. Σύμβολο θηλυκότητας και στυλ είναι όλα αυτά που μπορείς να υποστηρίξεις.

Θα μείνεις έκπληκτη για το πόσο πολύ θα αλλάξει το στυλ αλλά και η στάση σου προς την μόδα αν αλλάξεις και το κούρεμά σου, ή έστω πειραματίζεσαι καθημερινά με διαφορετικά χτενίσματα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα