Μην χασετε

Κοκκινιστό μοσχαράκι με αρακά έτσι όπως το έφτιαχνε η μαμά μας

Η σημερινή συνταγή μας γυρνάει χρόνια πίσω τότε που μας μαγείρευε η μαμά μας.

Η σημερινή συνταγή μας θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια, για αυτό και είναι η αγαπημένη μας. Μοσχαράκι με αρακά και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 400 γραμμάρια αρακά
  • 2 καρότα
  • 5 ντομάτες
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisements

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες αφού προηγουμένως τις έχουμε τρίψει, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό. Βράζουμε το κρέας για μια ώρα και όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα