Μην χασετε

Κινόα με κοτόπουλο: Μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε

Η κινόα θεωρείται μια πλήρης τροφή και έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο τρόφιμο φυτικής προέλευσης για την ανθρώπινη διατροφή. Σε έρευνα που διεξάγεται τις τελευταίες δεκαετίες, διαπιστώθηκε ότι η θρεπτική αξία της είναι συγκρίσιμη μόνο με το μητρικό γάλα, το οποίο είναι η πιο πλήρης τροφή που είναι γνωστή στις μέρες μας. Το καλύτερο νέο είναι πως είναι νόστιμη και, όταν μαγειρεύεται όπως στην παρακάτω συνταγή, δύσκολα σταματάς στο ένα πιάτο!

Advertisements

Τι θα χρειαστούμε

  • 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κινόα τρίχρωμη (αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γεύση της, προτιμήστε τη λευκή)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση (μπορέιτε να βάλετε λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
  • Λαχανικά της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα (σπανάκι, μωβ λάχανο, πιπεριές, κτλ)

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Αφού ξεπλύνουμε πολύ καλά την κινόα σε σουρωτήρι για να μην μας πικρίσει στο μαγείρεμα, την βράζουμε στον ζωμό κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει η κινόα και απορροφηθεί νερό).

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σοταριστεί για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει εντελώς.

Βήμα 3ο

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την βρασμένη κινόα και τα ντοματίνια κομμένα στα 2 (ή στα 4 αν είναι μεγάλα). Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για περίπου 10 λεπτά.

Advertisements

Βήμα 4ο

Σερβίρουμε το φαγητό μαζί με λαχανικά της αρεσκείας μας (σπανάκι, λάχανο, καλαμπόκι ή ό,τι άλλο προτιμάτε).

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα