Μην χασετε

Καταπολεμήστε την κατακράτηση υγρών και μειώστε το βάρος σας!

Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε,να ανεβείτε στην ζυγαριά και προς έκπληξη σας να συνειδητοποιήσετε πως το βάρος σας έχει αυξηθεί μέχρι 5 κιλά;

Είναι δυνατόν να φάγατε τόσο σε μια ημέρα ώστε να πάρετε τόσο πολύ βάρος κατά την διάρκεια της νύχτας; Πιθανώς όχι.

Η κατακράτηση υγρών είναι η πιο πιθανή αιτία.

Η κατακράτηση υγρών είναι μια συχνή πάθηση σε έγκυες γυναίκες, άτομα που λαμβάνουν φάρμακα και τα ανενεργά άτομα.

Advertisements

Τα αποτελέσματα της κατακράτησης του νερού περιλαμβάνουν οίδημα και αύξηση του σωματικού βάρους.

Ευτυχώς, οι ερευνητές γνωρίζουν τι προκαλεί την κατακράτηση υγρών και έχουν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να μειώσετε την κατακράτηση με μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα σας.

10 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη δίαιτα και δεν χάνουμε κιλά

Αιτία: Πάρα πολύ νάτριο

Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν πολύ αλάτι είναι μια σημαντική αιτία της κατακράτησης υγρών, ειδικά αν δεν πίνετε αρκετό νερό για να ξεπλύνετε το αλάτι από τον οργανισμό σας. Όταν καταναλώνετε πάρα πολύ αλάτι, το σώμα σας διατηρεί το νερό για να διατηρήσει μια φυσική ισορροπία.

Advertisements

Λύση: Τρώτε λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα

Μια απλή λύση είναι να αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με φυσικές τροφές. Ζυμαρικά, έτοιμες σούπες και κονσερβοποιημένα λαχανικά περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου.

Αντικαταστήστε τα με νωπά ή κατεψυγμένα λαχανικά και σούπες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του παραδοσιακού επιτραπέζιου αλατιού σας με θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων, καθώς τα άλατα αυτά υποτίθεται ότι βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης.

Αιτία : Αφυδάτωση

Το σώμα σας θέλει να ζήσει. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα σας αντεπιτίθεται για να βεβαιωθεί ότι έχετε αρκετό νερό στον οργανισμό σας και να επιβιώσει.
Λύση : Πίνετε περισσότερο νερό

Advertisements

Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον οκτώ (240 ml) ποτήρια νερό την ημέρα, για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σας. Άλλοι ειδικοί σε θέματα υγείας υποστηρίζουν ότι πρέπει να πίνετε το μισό βάρος του σώματός σας σε νερό.Αν τα 8 ποτήρια νερό σας δυσκολεύουν, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας.

Αιτία: ανεπάρκεια μαγνησίου

Η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι σύμπτωμα έλλειψης μαγνησίου στο σώμα. Το σώμα σας χρησιμοποιεί μαγνήσιο σε όλες σχεδόν τις διαδικασίες του. Όταν δεν έχετε αρκετό, το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και κατακρατά υγρά.

Λύση : Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο

Προσθέστε τρόφιμα όπως τα αβοκάντο, τα καρύδια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το σπανάκι, το γιαούρτι και τα σκούρα πράσινα λαχανικά στη διατροφή σας. Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε μαγνήσιο και προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

Ενώ η κατακράτηση νερού επηρεάζει το βάρος σας, μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να κάνετε άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Πίνοντας άφθονο νερό επηρεάζετε το βάρος σας, την ποιότητα των επιπέδων του ύπνου και της ενέργειας σας. Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά και πίνετε άφθονο νερό για να βοηθήσετε τη σωστή λειτουργία του σώματος σας , έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κατακρατά περίσσεια νερού.

Πώς θα ξεπεράσετε το hangover της επόμενης ημέρας

Πηγή: Χρήστος Πασχαλίδης απο το daddy-cool.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα