Μην χασετε

Καταγγελία: «Δεν μου δίνουν να υιοθετήσω παιδί – Η κοινωνική λειτουργός με ρωτούσε για το ερwτικό παρελθόν μου»

Απο

Πριν από λίγες μέρες λάβαμε επώνυμη καταγγελία από άγαμη αναγνώστρια,ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης της, στις οποίες απευθύνθηκε για να κάνει αίτηση για υιοθεσία, δεν την άφηναν να κάνει την αίτηση αλλά και όταν την έκανε, προσπάθησαν να την εντάξουν στην αναδοχή και όχι στην υιοθεσία.

Έρευνα-Ρεπορτάζ: Κυριακή Χαριτάκη

 

Advertisements

Όταν τη ρωτήσαμε με ποια αιτιολογία της είπαν ότι δεν της επιτρέπεται να υιοθετήσει, μας ενημέρωσε ότι μία εκ των κοινωνικών λειτουργών, επί λέξει της είπε “Είσαι μόνη μου, δεν έχεις άμεσους υποστηρικτές ή εγγυητές. Δεν σε θεωρώ κατάλληλη για μητέρα, γιατί η δουλειά σου σού απορροφά χρόνο και γιατί δεν έχεις στενές σχέσεις με κάποιους συγγενείς σου, δεν έχεις σύζυγο να τρέξει. Σε ποιον θα αφήσεις το παιδί αν κάτι συμβεί, και αν πεθάνεις τι θα απογίνει; Θέλω πρόσωπο που θα αναλάβει 24ωρη φύλαξη!”.

Να σημειωθεί ότι η κυρία επαγγέλλεται παιδαγωγός, έχει δηλαδή άμεση σχέση με παιδιά.

Η ίδια βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της όλης κατάστασης και μας έγραψε τα εξής:

 

Advertisements

“Έχω χρόνια που ταλαιπωρούμαι και παιδί δεν απέκτησα, και δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο, αλλά παρεμποδίζομαι. Έχω απογοητευθεί, θεωρώ ότι ζω σε μια χώρα χωρίς δημοκρατία, δικαιώματα και ελευθερίες, ότι ζω σε μια υπερσυντηρητική και όχι φιλελεύθερη χώρα, αντιμετωπίστηκα σαν να μου μιλάει γριά του 1950, ενώ είναι νέες κοπέλες χωρίς σέβας απέναντί μου, μένω κατάπληκτη από την διαιώνιση μιας νοοτροπίας δεν ξέρω κι εγώ τι είναι; ρατσισμού και σeξισμού; κυκλωμάτων; εκδούλευσης;

Είναι κοπέλες που απλώς έβγαλαν ένα τει κοινωνικής εργασίας, αν το έβγαλαν και στην Ελλάδα, και φέρονται σαν σατράπες, προσβάλλουν ακόμα και με ερωτήσεις για σχέσεις με άνδρες στο παρελθόν, τι πιστεύω, ειλικρινά θα φύγω από τη χώρα προκειμένου να κάνω οικογένεια. Βλέπω ότι η κάθε τυχάρπαστη καταστρέφει τα όνειρά μου είτε με προσβλητική είτε με υποκριτική και ύπουλη συμπεριφορά. Δεν θα γίνουμε ποτέ η χώρα που μας αξίζει, είναι ανήκουστα όλα αυτά, παράνομα, και κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν, βγάζουν και έκθεση όπως θέλουν!!!! Παρακαλώ, να είμαστε σε επικοινωνία, θέλω να δικαιωθώ και να κάνω οικογένεια, μακριά από τοξικά στοιχεία”.Μόλις προχθές η Υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσίασε το πρόγραμμα αναδοχής και υιοθεσίας και τόνισε ιδιαίτερα πως δικαίωμα στην υιοθεσία έχουν και οι μόνοι γονείς. Ακόμη όμως και αν η κυρία δεν πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις, ο τρόπος της κοινωνικής λειτουργού είναι ΑΝΤΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κοινωνική υπηρεσία.

Τα πλήρη στοιχεία της κυρίας είναι στη διάθεσή μας και τα έχουμε προωθήσει μαζί με την καταγγελία της, στην κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου για να επιληφθεί.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνουμε.

Απο

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα