Μην χασετε

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Λυπάμαι για την κατάντια και τον ξεπεσμό της..»

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έδωσε συνέντευξη στη Secret και μίλησε για τη χώρα μας αλλά και όλα όσα θα ήθελε να αλλάξει σε αυτήν.

Advertisements

Τι θα άλλαζε στην κοινωνία σήμερα αν μπορούσε να κάνει κάτι σημαντικό; «να επικρατήσει κάποτε μια παγκόσμια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του και όχι τον υλισμό, να εκλείψει κάθε είδος αρνητικής συμπεριφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο λόγω της φυλής του, της θρησκείας του, της κοινωνικής του θέσης, του φύλου του, του σ∈ξουαλικού του προσανατολισμού ή της εμφάνισης του, να αντιληφθούμε όλοι, επιτέλους, το πόσο σύντομη, ανεξήγητη και παράξενη είναι η παρουσία μας σ’ αυτόν τον κόσμο και να της δώσουμε αληθινό νόημα και ουσιαστική αξία, με απόλυτο σεβασμό στον πλανήτη και τα άλλα όντα».

Δείτε επίσης: Βασίλης Τερλέγκας: «Ο Θεός ήρθε, μου άλλαξε το λάστιχο και εξαφανίστηκε»

Τι λέει για την κατάσταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; «Προφανώς, κι εγώ ως πολίτης αυτής της χώρας που τη λάτρεψα, που έχω την τιμή να τη λέω πατρίδα μου και να μιλώ τη γλώσσα της, ως καλλιτέχνις που έχει έρθει σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό της, την ποίηση, τους μεγάλους συγγραφείς και τους σπουδαίους δημιουργούς της, αλλά και τους ωραίους ανθρώπους της, θλίβομαι για τον ξεπεσμό και την κατάντια της. Λυπάμαι για τους κακούς χειρισμούς, τα λάθη, τις προδοσίες και τα ψέματα των πολιτικών της.

Λυπάμαι για τους άσχημους δρόμους που επιλέξαμε, για τα κακά στοιχεία μας που δεν είναι αντάξια της κληρονομιάς μας. Κι αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Να είμαστε τόσο αντιφατικοί και τόσο διχασμένοι. Να έχουν περάσει τόσα χρόνια και να μην μπορούμε ακόμη να ορθοποδήσουμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει αυτή τη χώρα και να μη νιώθει αυτή την τεράστια απογοήτευση».

Δείτε επίσης: Σάλος με το αστρονομικό ποσό που κόστισε η εγκυμοσύνη της Μέγκαν Μαρκλ

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα