Μην χασετε

Καραμελωμένο ποπ κορν: Πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και τραγανό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Αν το μόνο πράγμα που κάνεις τις τελευταίες ημέρες είναι binge-watching, τότε αυτό το γλυκό ποπ κορν, θα γίνει η καλύτερη σου συντροφιά.

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/4 φλιτζάνια “σπόροι” ποπ – κορν
  • 2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι από λαχανικά
  • 320 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τοποθετείς πέντε πυρήνες ποπ – κορν. Σκεπάζεις με το καπάκι και περιμένεις μέχρι να αρχίσουν να πετάγονται.
  • Προσθέτεις τους υπόλοιπους πυρήνες. Ανακατεύεις πολύ καλά και περιμένεις μέχρι η κατσαρόλα σου να γεμίσει με μικρές μπαλίτσες ποπ – κορν.
  • Μεταφέρεις το έτοιμο ποπ – κορν σε δύο μεγάλα γυάλινα μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, λίγο αλάτι και το λάδι από λαχανικά. Βράζεις μέχρι να φτάσει περίπου τους 130 βαθμούς C. Μόλις φθάσει στη θερμοκρασία αυτή, προσθέτεις το γάλα. Ανακατεύεις με μία σπάτουλα και βράζεις για πολύ λίγο.
  • Απομακρύνεις το κατσαρολάκι από την κουζίνα και το αφήνεις στην άκρη για ένα λεπτό. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Περιχύνεις το σιρόπι στο ποπ – κορν και απολαμβάνεις!

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα