Μην χασετε

Καλομοίρα: Η νίκη στο Fame Story, η μετακόμιση στις ΗΠΑ και το πρόβλημα υγείας του γιου της

Η Μαρία Καλομοίρα Κάρολ Σαράντη (Καλομοίρα) είναι Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, παρουσιάστρια και YouTuber που ήρθε στον κόσμο στις 31 Ιανουαρίου του 1985.

Της: Έπη Τρίμη

Στο Λύκειο, η Καλομοίρα υπήρξε πρόεδρος της τάξης της για δύο χρόνια, και είχε στεφθεί “Miss West Hempstead” την τελευταία χρονιά. Δούλευε full time στο εστιατόριο των γονιών της “Eleni’s”, και γι’ αυτό δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει στα αθλήματα μετά το σχολείο. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε από το να πάρει μια πλήρη υποτροφία από το Adelphi University, εκεί όπου θα ειδικευόταν στη μουσική.

Ο ρόλος του θείου της

Ένας από τους ανθρώπους που την πίστεψαν πολύ και την ενέπνευσαν, ήταν ο θείος της Chris Sarantis, ο οποίος πάντα της έδινε τη δύναμη να παλεύει για τα όνειρά της και να μην τα παρατάει ποτέ! Της έλεγε πάντα «Από τη στιγμή που αυτό που θες βρίσκεται στο μυαλό σου, είναι ζήτημα χρόνου να γίνει. Θα τα καταφέρεις! Μην τα παρατάς ποτέ»!

Advertisements

Κατά τη διάρκεια του πρώτου της ακαδημαϊκού εξαμήνου στο Adelphi University, η Καλομοίρα πήγε σε μια οντισιόν για το Fame Story 2. Ήταν το μοναδικό άτομο που επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες Αμερικανούς που έκανα οντισιόν και παράτησε το σχολείο για να ακολουθήσει την μουσική της καριέρα!

Η επαγγελματική πορεία

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2004 με τη συμμετοχή της στο μουσικό ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Fame Story», στο οποίο και κατέκτησε την πρώτη θέση.Το 2020, η Καλομοίρα δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube, που λέγεται «Kalomira» και είναι lifestyle περιεχομένου.

Advertisements

Η Καλομοίρα έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερις προσωπικούς δίσκους -με τον πρώτο της να γίνεται χρυσός και να επανακυκλοφορεί-, ένα karaoke, τέσσερα cd singles και συνολικά 21 τραγούδια. Έχει ασχοληθεί επίσης με την παρουσίαση τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών εκπομπών, έχει συμμετάσχει στη σειρά Η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου, έχει κάνει promotion σε αρκετές επώνυμες εταιρείες και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από αξεσουάρ με το όνομά της.

 

Το 2008 η Καλομοίρα  εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Secret Combination» και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Advertisements

Έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Σταμάτης Γονίδης, Έλλη Κοκκίνου.

 

Προσωπική ζωή

Το 2006 η Καλομοίρα ξεκίνησε τη σχέση της με τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Μπούσαλη. Αρραβωνιάστηκαν το 2009 και παντρεύτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

 

Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά: τους δίδυμους Νίκο και Δημήτρη στις 14 Δεκεμβρίου 2012 και την Αναστασία στις 21 Ιουλίου 2016.

 

Ανησυχώ για τα παιδιά μου. Ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου

Η Καλομοίρα έχει πει σχετικά για τον covid-19: Έχω δύο παιδιά που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου, τον Νίκο, που έχει άσθμα, και τον Δημήτρη, με μυασθένεια Gravis. Η κατάσταση στην Αμερική γίνεται όλο και χειρότερη, με τα ιατρικά εφόδια και τα εργαλεία προστασίας να είναι λίγα για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό. Υπάρχει επίσης σοβαρή έλλειψη αναπνευστήρων.

Προσπαθούμε να διατηρούμε ένα πρόγραμμα με ροή, οπότε μια συνηθισμένη ημέρα μου είναι κάπως έτσι: Ξυπνάω το πρωί και γυμνάζομαι. Αφού ξυπνήσουν τα παιδιά, τρώμε πρωινό, διαβάζω τα αγόρια για το σχολείο, τρώμε μεσημεριανό, διαβάζουμε λίγο ακόμη για το σχολείο, παίζουμε και τρώμε βραδινό, ώσπου φτάνει η ώρα του ύπνου. Το να υπάρχει πρόγραμμα, γνωρίζοντας ποια είναι η ρουτίνα της κάθε ημέρας, βοηθάει πραγματικά τα παιδιά να αισθάνονται ήρεμα και χαλαρά. Διοργανώνουμε και βραδιές ταινιών, ενώ, όταν ο καιρός είναι καλός, παίζουμε έξω, στην αυλή.

Ακούνε πολλά στις ειδήσεις, αλλά εγώ τους εξήγησα ότι πρόκειται για έναν ιό που επηρεάζει κυρίως μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, για να προστατεύσουμε τη γιαγιά και τον παππού, αλλά και όλους αυτούς που βρίσκονται σε κίνδυνο. Υπήρχε μάλιστα ένα ειδικό παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, στο οποίο εξηγούσαν τι είναι ο ιός. Το παρακολουθήσαμε όλοι μαζί στο σπίτι και το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο. Μόλις τελείωσε η εκπομπή, τα παιδιά είχαν διάφορες ερωτήσεις προς εμένα και τον Γιώργο. Εμείς με τη σειρά μας προσπαθήσαμε να απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να τους τρομάξουμε, αλλά όντας ειλικρινείς, γιατί δεν είναι πια τόσο μικρά.

 

Η Καλομοίρα είναι μια περήφανη μαμά, καθώς λατρεύει να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς φίλους της τα καμώματα των παιδιών της, να δίνει και να δέχεται συμβουλές και γενικά να μαθαίνει καινούρια πράγματα.

Μπορεί οι απαιτήσεις μέσα στην εβδομάδα να είναι πολλές για όλα τα μέλη της οικογένειάς, αφού το καθένα από αυτά έχει το δικό του πρόγραμμα που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα, όμως τα Σαββατοκύριακα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όλοι μαζί ξέγνοιαστες στιγμές.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα