Μην χασετε

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι: Μια πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Καλαμαράκια με πλιγούρι, λαχανικά και μία εσάνς καλοκαιρινής γαστρονομίας.

Advertisements

Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

 

Συστατικά

  • 8 μέτρια καλαμαράκια
  • 4-5 κουτ. της σούπας πλιγούρι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καθαρίζεις τα καλαμάρια από το κόκκαλο και αφαιρείς τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβεις και κρατάς στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζεις το πλιγούρι για 10 – 15 λεπτά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο. Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά, τα πλοκάμια και αφήνεις να μαλακώσουν. Σβήνεις με το ούζο και αφήνεις το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Προσθέτεις τη ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις το πλιγούρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά
  • Γεμίζεις τα καλαμάρια με το μείγμα σου και στρώνεις σε ταψί.
  • Ψήνεις στον φούρνο για 40 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Σερβίρεις με απολαυστική σάλτσα ντομάτας και απολαμβάνεις.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα