Μην χασετε

Καθαρίστε και απολυμάνετε τις βούρτσες των μαλλιών σας σε 4 βήματα

Σκόνη, λιπαρότητα, πιτυρίδα, υπολείμματα από προϊόντα styling και πάσης φύσεως βρωμιά εγκλωβίζεται πάνω στις βούρτσες όσο τις χρησιμοποιείτε. Κι όλη αυτή η βρωμιά που φαντάζεστε ότι πάει; Ω, ναι έρχεται πίσω στο κεφάλι σας. Για να χτενίζετε τα καθαρά μαλλιά σας με καθαρή βούρτσα, αρκεί να ακολουθήσετε αυτά τα 4 βήματα.

Βήμα 1: Απομάκρυνση τριχών

Με τη βοήθεια μιας χτένας με αραιά δόντια (ή και με το χέρι) αφαιρείτε όλες τις τρίχες που μαζεύονται πάνω. Και είναι πολλές οι τρίχες που μαζεύονται πάνω στις δικές μας βούρτσες! Ξουτ, λοιπόν παλιότριχες. Στα σκουπίδια.

Βήμα 2: Βούρτσισμα με σαπουνάδα

Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό φτιάχνετε μπόλικη σαπουνάδα. Δεν μουλιάζετε όμως μέσα τις βούρτσες. Μαζεύουν νερό στο εσωτερικό τους και με τον καιρό χαλάνε. Αν μάλιστα η βούρτσα σας είναι ξύλινη είναι ακόμη πιο ευαίσθητη. Τι κάνετε τότε; Παίρνετε μια οδοντόβουρτσα την οποία βυθίζετε στο σαπουνόνερο και καθαρίζετε προσεκτικά τα επίμαχα σημεία της χτένας. Αφού ολοκληρώσετε, ξεπλένετε κάτω από τη βρύση για να φύγει το σαπούνι.

 

Advertisements

Βήμα 3: Απολύμανση με ξύδι

Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε στο προηγούμενο βήμα; Όχι. Δεν αρκεί μόνο η σαπουνάδα, ιδίως αν δεν θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τις χτένες σας. Γρήγορα για απολύμανση! Και υπάρχει καλύτερο απολυμαντικό από το ξύδι; Σε ένα παλιό μπουκάλι από άρωμα, βάζετε λευκό ξύδι και ψεκάζετε πάνω στα δοντάκια της βούρτσας. Αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει και σκουπίζετε με νωπή πετσέτα.

Βήμα 4: Στέγνωμα

Είναι σημαντικό μετά την παραπάνω διαδικασία να αφήσετε ανάποδα τις χτένες για να αποβάλλουν οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας και να στεγνώσουν. Τώρα είναι καθαρές και έτοιμες να χτενίσουν τα υπέροχα μαλλιά σας! Εύκολο δεν ήταν;

Από εδώ και πέρα να κάνετε αυτό το tip τουλάχιστον μία φόρα στις 15 μέρες.

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα