Μην χασετε

Καθαρίζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας σε 5 κινήσεις

Σας έχουμε νέα: τα ντουλάπια της κουζίνα σας υποφέρουν καθημερινά. Από τι; Όχι μόνο από τη χρήση που κάνετε εσείς, αλλά από τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και τη σκόνη που μαζεύεται στην επιφάνεια και το εσωτερικό τους. Αυτή η… Αγία Τριάδα, μάλιστα, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τα ντουλάπια σας όσο περνάει ο καιρός που την αφήνετε στην ησυχία της. Εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τα διατηρείτε πάντα καθαρά και αστραφτερά σε 5 εύκολα βήματα.

Βήμα #1: Φτιάξτε το σωστό διάλυμα. Διαλύστε 1 φλ. λευκό ξίδι και 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το ήπιο φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε καθημερινά τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Γιατί; Η σύστασή τους είναι τόσο ελαφριά που δεν θα αλλάξει την όψη τους και δεν θα θαμπώσει το βερνίκι τους. Αν σαν ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων.

Καθαρίστε τα ντουλάπια σας με… ξίδι.

Βήμα #2: Καθαρίστε τα ντουλάπια σας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα. Τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού συσσωρεύονται στην επιφάνεια τους κάθε φορά που μαγειρεύετε. Για να αποφύγετε αυτήν τη μικρή… συμφορά, φροντίστε να καθαρίζετε το καπάκι τους με ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχετε προηγουμένως βουτήξει στο διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Προσοχή: Είναι σημαντικό να στραγγίξετε καλά το πανάκι προτού περάσετε με αυτό τα ντουλάπια της κουζίνα σας!

Βήμα #3: Στεγνώστε καλά τα ντουλάπια της κουζίνα σαςχρησιμοποιώντας ένα καθαρό στεγνό πανί – ειδικά αν είναι από ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την συσσώρευση της υγρασίας στην επιφάνεια τους.

Advertisements
Τα μαλακά πανάκια είναι ιδανικά για την καθαριότητα του σπιτιού και των ντουλαπιών σας!

Βήμα #4: Περάστε στο εσωτερικό τους. Κάθε 2-3 μέρες, καθαρίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών σας για να απομακρύνετε από αυτό τους λεκέδες από τα μπαχαρικά. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό καθαριστικό που σας προτείναμε για να τα λάμψετε και στεγνώστε το με ένα καθαρό μαλακό πανί. Βαριέστε να καθαρίζετε τόσο συχνά; Καλύψτε το εσωτερικό τους με λίγη ταπετσαρία ή σουπλά.

Βήμα #5: Πιάστε το ξεσκονόπανο. Είδατε σκόνη; Τα σωματίδια του φαγητού «τρυπώνουν» στα ντουλάπια σας και μετατρέπονται σε σκόνη εξαιτίας των ατμών που δημιουργείται κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να ξεσκονίσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία κάθε 5-6 μέρες για να αποφύγετε τη δημιουργία επίμονων λεκέδων.

Στεγνώστε καλά τα ντουλάπια της κουζίνας σας!

Έχετε χρόνια να καθαρίσετε τα ντουλάπια σας; Ελάτε..παραδεχτείτε το! Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς να καθαρίσετε τη βρομιά που έχει συσσωρευτεί σε αυτά!

Advertisements

spirossoulis.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα