Μην χασετε

Κέικ ρυζιού με μοτσαρέλα και μελιτζάνα: Μια νόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Το κέικ ρυζιού είναι μια νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε με την πρώτη δοκιμή. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που μπορεί να σας έμεινε μετά από κάποιο τραπέζι με φίλους.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 100 γραμμάρια  μοτσαρέλα
  • 1 μελιτζάνα
  • Αλάτι
  • Βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι,
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει.

Advertisements

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το ρύζι και μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Εν τω μεταξύ πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε φέτες και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το βουτυρώνουμε και βάζουμε μια στρώση ρύζι, από πάνω προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μετά τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Advertisements

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα