Μην χασετε

Κάντε Shabby Chic μόνοι σας και δώστε στο σπίτι μια αυθεντική χωριάτικη αίσθηση

Σίγουρα το έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι το Shabby Chic είναι πολύ μοντέρνο και δημοφιλές στις μέρες μας.  Τα κομψά έπιπλα Chic είναι επίσης πρόσφατα κατασκευασμένα και έχουν επίσης τον τυπικό χαρακτήρα: τα ίχνη χρήσης δίνουν στα έπιπλα τη μοναδική γοητεία του … Αν θέλετε να φέρετε μια σαθρή κομψή αίσθηση στο σπίτι σας, τότε το κάνετε με τη βοήθεια ταιριαστών κομμάτων επίπλων. Αντί να αγοράσετε νέα έπιπλα που φαίνονται παλιά, θα μπορούσατε να δώσετε στα έπιπλα που έχετε τώρα μια ξεπερασμένη εμφάνιση. Αυτό είναι το θέμα του άρθρου μας σήμερα: Κάντε Shabby Chic μόνοι σας!

Κάνοντας έπιπλα σαν από την εποχή της γιαγιάς – πώς είναι δυνατόν;

Είναι πιθανό να δώσετε στα παλιά έπιπλα που έχετε στο υπόγειο ή σε μια αποθήκη μια νέα ματιά και μια χαλαρή αίσθηση κομψότητας. Αλλά έχετε επίσης έναν άλλο τρόπο για να επιτύχετε αυτό το μοναδικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Ακόμη και νέα κομμάτια επίπλων μπορούν να σας δώσουν μια ξεπερασμένη εμφάνιση!

Σε κάθε περίπτωση, παίρνετε τον τυπικό χαρακτήρα των έπιπλα Shabby Chic.

Τα έπιπλα πρέπει πρώτα να καθαριστούν με ένα υγρό πανί και ένα απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, αφήστε το ξύλο να στεγνώσει και στη συνέχεια να το τρίψετε απαλά με γυαλόχαρτο έτσι ώστε η επιφάνεια να γίνει ομαλή και πάλι. Πριν τη βαφή των επιφανειών, τρίψτε τα προς τα κάτω και αφαιρέστε το ξεφλουδισμένο χρώμα. Προκειμένου να διατηρηθεί καλύτερα το χρώμα της κιμωλίας, το ξύλο προεπεξεργάζεται με αστάρι. Στη συνέχεια εφαρμόστε ομοιόμορφα το χρώμα της κιμωλίας και αφήστε το να στεγνώσει. Για να δημιουργήσετε τη χρησιμοποιημένη εμφάνιση, τρίψτε τις επιθυμητές περιοχές με γυαλόχαρτο.

Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε το ξεπερασμένο βλέμμα είναι με βαφή. Αλλά για καρέκλες, σκαμνιά και πάγκους, αυτή η τεχνική δεν συνιστάται, επειδή το κάθισμα χρησιμοποιείται εντατικά και μπορεί να τρίβεται. Τότε είναι πιθανό να προκύψουν και λεκέδες στα ενδύματα.

Advertisements

Έτσι καθαρίστε πρώτα το ξύλο. Στη συνέχεια, τρίψτε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Για να επιτύχετε μια αυθεντική εμφάνιση vintage σε ομαλές επιφάνειες ή επιφάνειες απαλλαγμένες από ιδιορρυθμίες και ρωγμές, χρησιμοποιήστε ένα χοντρό απορροφητικό γυαλόχαρτο ή κατσαβίδι για καθαρισμό. Στη συνέχεια, βάψτε τα έπιπλα με το λούστρο και αφήστε το να στεγνώσει τη νύχτα. Αφού στεγνώσει, χρωματίστε το με τελειώματα χρώματος στυλ ξασπρίσματος. Τώρα μπορείτε να καθαρίσετε τις γωνίες, τις άκρες και τις επιφάνειες με το τελείωμα του ξασπρίσματος. Η άλλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε το υπερβολικό τελείωμα με ένα πανί αμέσως μετά την εφαρμογή του τελειώματος της και πριν αφήσετε την επιφάνεια να στεγνώσει.

Τα παλιά έπιπλα μπορούν να φανούν όμορφα! Τα τεμάχια με έπιπλα Shabby Chic το αποδεικνύουν! Έτσι, εάν έχετε κιβώτια, μπουφέδες και συρταριέρες, καθώς και έπιπλα κουζίνας, τα οποία θέλετε να δώσετε σε μια νέα εμφάνιση, κάντε τα με την όμορφη πατίνα από shabby chic! Το καλύτερο από όλα, επιλέξτε στερεά έπιπλα από ξύλο για τα έργα DIY σας. Οι λεπτοί καπλαμάδες δύσκολα μπορούν να υποστούν επεξεργασία με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το σωστό χρώμα για τα όμορφα έπιπλα Shabby Chic. Τα λευκά κομψά έπιπλα Chic είναι κλασικά και και κομψά. Η προσφορά μπλε-πράσινο, για παράδειγμα, είναι επίσης εξαιρετική ως χρώμα για τα πολύ ειδικά έπιπλα σας. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δύο χρώματα. Για παράδειγμα, εφαρμόστε το ροζ σαν ένα υποτονικό και λευκό ως στρώμα. Αυτές οι αποχρώσεις στο χρώμα είναι ορατές από το Shabby Chic αποτέλεσμακαι τότε επιτυγχάνετε μια υπέροχη εμφάνιση: Φαίνεται ότι τα έπιπλα ήταν πρώτα χρωματισμένα και αργότερα βαμμένα με λευκό χρώμα.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες υπέροχες ιδέες και πάρτε έμπνευση.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα