Μην χασετε

Κάνε ΑΥΤΑ πριν τον ύπνο! 12 τρόποι που ο ύπνος σε κάνει πιο όμορφη

Πώς θα κάνεις τον ύπνο να σε βοηθήσει να ξυπνάς ακόμα πιο φρέσκια;

Το δέρμα θεραπεύεται πιο γρήγορα

Ο ύπνος είναι το καλύτερο καλλυντικό! Το δέρμα σου χρησιμοποιεί τις ώρες του ύπνου για να επανορθώσει τις φθορές της ημέρας. Όταν αποκοιμιέσαι, το δέρμα σου έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί. Γι’ αυτό και όταν έχεις κοιμηθεί καλά ξυπνάς φρέσκια και ροδαλή.

Λιγότερα σπυράκια

Advertisements

Περισσότερος ύπνος, πιο καθαρό δέρμα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει άγχος, το οποίο προκαλεί σπυράκια και μαύρα στίγματα, ακόμη και στους ενήλικες. Σε μια μελέτη, ειδικοί βρήκαν πως φοιτητές είχαν περισσότερες εξάρσεις ακμής όταν ήταν αγχωμένοι, όπως κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Πιο φωτεινά μάτια

Θέλεις μάτια που λάμπουν; Μην αφήνεις τους μαύρους κύκλους να κλέψουν το φως τους. Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται συνήθως στην κληρονομικότητα, μπορεί όμως να δείχνουν ακόμη πιο σκούροι αν δεν κοιμάσαι αρκετά. Για να τους καλύψεις, άπλωσε μια λεπτή στρώση κρέμας ματιών όπως ένα primer. Μετά ταμπονάρισέ το με τα δάχτυλά σου και ανάμιξε μια σταγόνα concealer, δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από το δέρμα σου.

Ομοιόμορφο χρώμα δέρματος

Advertisements

Ένα ξενύχτι μπορεί να κάνει το δέρμα σου να δείχνει πιο χλωμό ή με κοκκινίλες. Ο ύπνος ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα σου. Αν ξυπνήσεις με ανομοιόμορφο χρώμα επιδερμίδας, φόρεσε μια βάση. Σταθεροποίησέ τη με διάφανη πούδρα (ή πούδρα σε πράσινη απόχρωση για να ισορροπήσεις τις κοκκινίλες).

Δείχνεις πιο όμορφη!

Φυσικά, εσύ μπορεί να νιώθεις ότι μπορείς να το τραβήξεις ξύπνια όλη τη νύχτα, όμως οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνεργάτες σου θα το προσέξουν. Ερευνητές στη Σουηδία ζήτησαν από μια ομάδα μελέτης να κοιτάξουν φωτογραφίες ανθρώπων που στερούνταν τον ύπνο σε αντίθεση με εκείνους που είχαν κοιμηθεί οχτώ ώρες. Οι ξεκούραστοι άνθρωποι έδειχναν πιο υγιείς, λιγότερο κουρασμένοι – και πιο ελκυστικοί.

Νίκησε το πρήξιμο

Ξυπνάς με πρησμένα μάτια επειδή τα υγρά συγκεντρώνονται γύρω τους όταν έχεις το κεφάλι σου είναι ξαπλωμένο επίπεδα στο κρεβάτι. Λύση: Ανασήκωσε το κεφάλι στο ύψος της καρδιάς με ένα δυο μαξιλάρια. Εξακολουθείς να έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια σου; Κάνε μια δροσερή κομπρέσα στην περιοχή για ένα δυο λεπτά το πρωί.

Advertisements

Πες όχι στο αλάτι

Αν είσαι νυχτοπούλι και σου αρέσει να κολατσίζεις κάτι τη νύχτα, προτίμησε ένα φρούτο. Τα αλμυρά σνακ μπορεί να σε κάνουν να ξυπνήσεις πρησμένη το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα το γνωστό σου πρήξιμο.

Πιες νερό πριν κοιμηθείς

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να σου φαίνεται χαλαρωτικό, είναι όμως πιο πιθανό να δεις το δέρμα σου ξεραμένο και μεγάλους ορατούς πόρους στον καθρέφτη το επόμενο πρωί. Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ και πιες πολύ νερό.

Ένα ζεστό μπάνιο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο μπορεί να βελτιώσει ταυτόχρονα και την επιδερμίδα σου. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο – με όλα τα σχετικά, όπως αφρόλουτρο, έλαια και απολέπιση σώματος, πριν τον ύπνο για να αυξήσεις λίγο τη θερμοκρασία του σώματός σου. Όταν πέφτει η θερμοκρασία μας, όπως μετά από ένα ζεστό μπάνιο, συνήθως αρχίζουμε να νυστάζουμε.

Τα ρετινοειδή δρουν καλύτερα τη νύχτα

Τα ρετινοειδή –κρέμες με βιταμίνη Α- ανήκουν στα χρυσά στάνταρντ όταν έχει να κάνει με τη λείανση των ρυτίδων μας. Χρησιμοποίησέ τα τη νύχτα επειδή μπορεί να κάνουν το δέρμα σου πιο ευαίσθητο. Η χρήση ρετινόλης στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μειώσει την αντοχή σου στο φως του ήλιου και να προκαλέσει ερυθρότητα και σημάδια στο δέρμα.

Κοιμήσου ανάσκελα για λιγότερες ρυτίδες

Έχει η φιλενάδα σου άψογο δέρμα; Μπορεί να συνηθίζει να κοιμάται ανάσκελα. Όταν κοιμάσαι με το πρόσωπό σου να ακουμπάει επάνω στο μαξιλάρι προκαλούνται στο δέρμα σου λεπτές γραμμές και ζάρες. Και αυτές μπορεί να γίνουν μόνιμες με τον καιρό. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς ανάσκελα, δοκίμασε να χρησιμοποιείς μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Αυτές μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες για ρυτίδες που προκαλούνται από τον τρόπο που κοιμάσαι.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα