Μην χασετε

Κάνεις πρώτη φορά Brazilian wax αποτρίχωση; Να, τι πρέπει να προσέξεις

Βαρέθηκες το ξυράφι και είπες να δοκιμάσεις κάτι πιο αποτελεσματικό; Η αποτρίχωση με κερί είναι μια λύση και όταν πρόκειται να την εφαρμόσεις σ’ όλη την έκταση της ευαίσθητης περιοχής τότε μιλάμε για Brazilian wax. Η αισθητικός σου είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για την εφαρμόσει, καθώς μόνη σου ίσως να μην τα καταφέρεις.

Πιθανότατα λίγο πόνο, ιδίως αν το κάνεις πρώτη φορά, να μην τον αποφύγεις, αλλά να κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν προχωρήσεις σε Brazilian αποτρίχωση:

1-      Φρόντισε οι τρίχες στην περιοχή να έχουν μακρύνει πολύ. Όχι, δεν θα πας στην αισθητικό στις δυο μέρες αφού ξυρίστηκες, οι τρίχες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 εκατοστά. Διαφορετικά, εκτός από το ότι δεν θα τις «πιάσει» το κερί, ο πόνος και οι ερεθισμοί θα είναι μεγαλύτεροι.

2-      Κάνε απολέπιση. Η απολέπιση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την περιοχή και θα επιστρέψει στις τρίχες να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Επίσης, μερικές μέρες μετά την αποτρίχωση, θα ήταν καλό να επαναλάβεις μια απολέπιση για να γίνει πιο απαλό το σημείο.

Advertisements

3-      Μπορείς να κάνεις αποτρίχωση ενώ έχεις περίοδο. Βεβαίως, θα είσαι πιο ευαίσθητη στον πόνο, ενώ καλό θα ήταν να φοράς ταμπόν και όχι σερβιέτα κατά τη διαδικασία.

4-      Μην κάνεις αποτρίχωση λίγο πριν φύγεις διακοπές. Φρόντισε να έχεις πάει μερικές μέρες νωρίτερα, τουλάχιστον δυο, για να έχεις απαλλαγεί από τους ερεθισμούς πριν φτάσεις στην παραλία.

5-      Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις όλες τις τρίχες. Ναι, Brazilian σημαίνει ότι τα αφαιρείς όλα, μπορείς να αφήσεις μια γραμμή σε όποιο σημείο επιθυμείς.

6-      Θα χρειαστεί ίσως να πάρεις κάποια άβολη θέση. Κάθε αισθητικός έχει τον δικό της τρόπο που την βολεύει για να κάνει σωστή δουλειά και να αφαιρέσει τις τρίχες. Μη νιώσεις άβολα, όμως, είναι η δουλειά της και εσύ έχεις πάει εκεί για ένα καλό αποτέλεσμα.

Advertisements

7-      Μην κάνεις μπάνιο για 24 ώρες. Η αποτρίχωση με κερί αφήνει τον θύλακα της τρίχας ανοιχτό, οπότε υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν βακτήρια. Για τον ίδιο λόγο, καλό θα ήταν να αποφύγεις και τα στενά ρούχα.

8-      Η διαδικασία προκαλεί ερεθισμό στην περιοχή. Μπορείς να απαλύνεις τον ερεθισμό απλώνοντας χαμομηλάκι ή με μια κρέμα που θα ζητήσετε από το φαρμακείο. Απέφυγε να βάλεις στην περιοχή κάποια πούδρα ή άρωμα.

9-      Ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι τρίχες σας, η αποτρίχωση με Brazilian wax κρατάει 3 με 4 εβδομάδες.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα