Μην χασετε

«Κάθε άνθρωπος ∈ρωτεύεται μόνο τρεις φορές στη ζωή του»: Ιδού η επιστημονική εξήγηση

Έχει τύχει ποτέ να βάλεις κάτω όσους ανθρώπους πέρασαν από τη ζωή σου για να δεις πόσες φορές βίωσες το υπέροχο συναίσθημα του ∈ρωτα; Εκείνο το καρδιοχτύπι και τις πεταλούδες που κάθονται στο στομάχι μας όταν ο φτ∈ρωτός Θεός δεν αστοχεί;

Η επιστήμη έχει λόγο σε αυτό και μας δίνει απάντηση για το πόσες φορές μπορεί να ∈ρωτευτεί ένας άνθρωπος στη ζωή του. Την απάντηση θα τη βρεις στο νούμερο τρία.

Και αν τα νούμερα δεν σου βγαίνουν μάλλον μπερδεύεις τον ∈ρωτα με τον ενθουσιασμό…

Ο λόγος που η επιστήμη είναι κάθετη για τον αριθμό αυτό προκύπτει από μια θεωρία που θα δούμε παρακάτω και έχει να κάνει με το είδος αγάπης που βιώνουμε ανάλογα με την ηλικία μας.

Advertisements

Στάδιο πρώτο: Η «παραμυθένια» αγάπη

Είναι αυτός ο ∈ρωτας στα χρόνια του σχολείου που στο μυαλό μας θα είναι πάντα ο πιο γλυκός και όταν το βιώναμε πιστεύαμε ότι θα κρατήσει για πάντα.

Αυτή η αγάπη είναι η ιδεατή ως προς την κοινωνία καθώς περιλαμβάνει αθωότητα και είτε περνάμε καλά είτε όχι μέσα σε αυτή, τότε πιστεύαμε πως πρέπει να μείνουμε γιατί έτσι είναι οι σχέσεις. Σε αυτόν τον τύπο αγάπης συνήθως νοιαζόμαστε περισσότερο για την προς τα έξω εικόνα της σχέσης μας και όχι για αυτό που πραγματικά νιώθουμε.

Στάδιο δεύτερο: Η «δύσκολη» αγάπη

Ο δεύτερος ∈ρωτας είναι αυτός που για τον οποίο συνήθως υποφέρουμε περισσότερο, καθώς μας δίνει μαθήματα για τους εαυτούς μας.

Νιώθουμε πως έχουμε εμπειρία καθώς το συναίσθημα δεν είναι πρωτόγνωρο και ενώ τα πράγματα δεν πάνε συνήθως καλά, παραμένουμε κάνοντας υπομονή και τότε παίρνουμε την σκληρή γνώση πως οι άνθρωποι σπάνια αλλάζουν.

Advertisements

Γίνεται τεράστια προσπάθεια να μην τα παρατήσεις και αυτή τη φορά, όμως η σχέση καταλήγει να είναι ένας μόνιμος αγώνας.

Στάδιο τρίτο: Η «ώριμη» αγάπη

Εκεί που είσαι πραγματικά ώριμη και δεν περιμένεις τίποτα καλό στην ∈ρωτική ζωή σου λόγω των προηγούμενων εμπειριών, έρχεται στη ζωή σου αυτό που δεν πίστευε πως θα γνωρίσεις.

Σχεδόν σοκάρεσαι που ταιριάζεις με τον σύντροφό σου και που οι εντάσεις του παρελθόντος έχουν εξαφανιστεί, όμως και πάλι είσαι καχύποπτη. Είναι η αγάπη με την οποία νιώθουμε καλά και δεν καταβάλλουμε την παραμικρή προσπάθεια για να μας αποδεχτεί ο σύντροφός μας.

Αυτού του είδους η αγάπη είναι αυτή που αξίζει να περάσεις τα παραπάνω στάδια για να την υποδεχτείς. Η σχέση που απλά δεν είναι τέλεια αλλά και οι δυο κάνουν προσπάθεια έχοντας το αποδεχτεί.

Όσο για όλα τα υπόλοιπα; Σύμφωνα με την Επιστήμη δεν ήταν παρά απλοί ενθουσιασμοί.

Advertisements

Αλήθεια, μήπως έφερες στο μυαλό σου τρία πολύ συγκεκριμένα άτομα; Ή μήπως περιμένεις ακόμα το τρίτο;

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα