Μην χασετε

Κάηκες στον ήλιο: 3 απόλυτα φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείς

Γύρισες από το μπανάκι σου και κατάλαβες ότι έχεις γίνει σαν… αστακός; Μην τρομάζεις. Μπορείς να το “σώσεις”. Και μάλιστα, με απόλυτα φυσικούς τρόπους. Ιδού:

Advertisements

1. Γιαούρτι το παραδοσιακό

Σίγουρα το έχεις ακούσει. Ένα από τα γιατροσόφια της γιαγιάς που βρίσκει την εφαρμογή του ακόμη και σήμερα. Πλούσιο σε προβιοτικά και ένζυμα που βοηθούν στην επούλωση του δέρματος, το γιαούρτι απορροφά τον ερεθισμό και καταπραΰνει τον πόνο. Πρόσεξε μόνο να χρησιμοποιήσεις την απλή, λευκή εκδοχή του, χωρίς γεύσεις και χρώμα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Κάλυψε την περιοχή που έχει καεί με κρύο γιαούρτι και άφησέ το για τουλάχιστον  5 λεπτά. Θα ανακουφιστείς αμέσως. Μόλις νιώσεις καλύτερα, ξέπλυνε σιγά σιγά με κρύο νερό.

2. Κρύες κομπρέσες

Αποτελεσματική πρακτική με νερό αλλά και με κρύο γάλα. Μια μικρή βαμβακερή πετσετούλα η ακόμη και γάζα βουτηγμένη σε γάλα που μόλις έχεις βγάλει από το ψυγείο θα σε ανακουφίσει άμεσα. Θα “τραβήξει” αμέσως το κάψιμο και θα νιώσεις καλύτερα στη στιγμή.

3. Μια πατάτα μόνο αρκεί

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, η σάρκα της πατάτας έχει έντονη καταπραϋντική δράση και μπορεί να ανακουφίσει το δέρμα από ερεθισμούς, γρατζουνιές αλλά και το κάψιμο από τον ήλιο. Μπορείς να δοκιμάσεις απλώνοντας στο πονεμένο σημείο φλούδες πατάτας, ή εναλλακτικά να αλέσεις 2 πατάτες στο μπλέντερ και να χρησιμοποιήσεις το ζωμό του για επάλειψη.

Advertisements

Σημαντική λεπτομέρεια βέβαια, σε περίπτωση όποιου ερεθισμού από τον ήλιο είναι η απομάκρυνσή του από αυτόν. Καμία έκθεση στον ήλιο όσο αναρρώνεις. Ώσπου να νιώσεις καλύτερα, θα κάνεις τη βουτιά σου στη θάλασσα ή πολύ νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα ή φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι έχοντας παντελώς καλυμμένη την περιοχή. Αλλιώς, ό,τι και αν κάνεις είναι μάταιο.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Προσοχή: Οι λύσεις που προτείνουμε αφορούν σε ελαφρά εγκαύματα από τον ήλιο. Σε περίπτωση που η ενόχληση είναι μεγάλη, αν μιλάμε για ανοιχτές πληγές ή φουσκάλες επιβάλλεται μια επίσκεψη σε γιατρό και πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες του.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα