Μην χασετε

Ιωάννα Λίλη: Συγκινεί το μήνυμα για τον πατέρα της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία η Ιωάννα Λίλη έκανε μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στα social media. Ποζάροντας στο πλευρό του πατέρα της που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε πως η σημερινή μέρα τη φορτίζει συναισθηματικά.

Ωστόσο, η ίδια ανέφερε πως είναι μια καλή αφορμή για να μιλήσει για όλα όσα θα ήθελε για τους γονείς της και κυρίως για τον πατέρα της που αξίζει να έχει μια ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά του.

«3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια μέρα για άτομα με αναπηρία. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία κι εμένα προσωπικά με βρίσκει, όπως κάθε χρόνο, ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά.

Ο λόγος είναι απλός: θα ήθελα για τον πατέρα μου, όπως και για την μητέρα μου, που στέκεται βράχος δίπλα του, μια ζωή διαφορετική, απόλυτα υγιή και αυτόνομη. Ξέρω όμως ότι η δύναμη της αγάπης, της κατανόησης και της προσηλωμένης φροντίδας κάνει θαύματα και πάνω από όλα δίνει τέτοιο κουράγιο στους ανθρώπους αυτούς, ώστε να αναδεικνύονται σε μεγάλους μαχητές και σε αληθινά πρότυπα ζωής για τον καθένα μας.

Advertisements

Δεν έχουμε δικαίωμα να τους αφήνουμε στο περιθώριο, να τους υποτιμούμε, να τους φερόμαστε ρατσιστικά. Είναι θέμα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αλλά και δείκτης πολιτισμού η φροντίδα, η κοινωνική καταξίωση και διατήρηση της αξιοπρέπειας αυτών των ανθρώπων. Ας διαγράψουμε τους «Καιάδες» και τα στερεότυπα κι ας αφήσουμε την Αγάπη και την Αλληλοκατανόηση να γίνουν οδηγοί μας», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα