Μην χασετε

Ιωάννα Γεωργακοπούλου: Tο σπάνιο πρόβλημα υγείας, η καλλιτεχνική φλέβα και η νίκη στο The Voice

Η 19χρονη Ιωάννα Γεωργακοπούλου, αναδείχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η μεγάλη νικήτρια του The Voice! H coach της Έλενα Παπαρίζου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για τη νίκη της Ιωάννας! Βέβαια η Έλενα ήταν κι αυτή η απόλυτη νικήτρια τoυ φετινού show αφού και οι δυο φιναλίστ, ανήκαν στην ομάδα της!

 

Η Έλενα Γεωργακοπούλου μάγεψε κριτές και κοινό με όλες τις εμφανίσεις της! Μάλιστα στην πρώτη η Έλενα Παπαρίζου συγκινήθηκε τόσο πολύ που δάκρυσε!

Ποια είναι όμως η 19χρονη νικήτρια του The Voice; Η ξανθιά τραγουδίστρια που κατάφερε να στεφθεί η “βασίλισσα” του show και αγαπήθηκε από το κοινό για το ταλέντο της έχει καλλιτεχνική φλέβα και μεγάλωσε μέσα στο θέατρο καθώς και οι δυο γονείς της είναι ηθοποιοί! Πρόκειται για την  Μαρία Κατσιαδάκη και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο που έχει μεγάλη θητεία στο θέατρο και ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης, ενώ έχει συμμετοχή και σε γνωστά τηλεοπτικά σήριαλ.

Advertisements

 

Η Ιωάννα έκανε αίσθηση και με τη συγκινητική προσωπική της ιστορία, το πρόβλημα υγείας που δεν την εμπόδισε να κυνηγήσει και να κερδίσει τα όνειρα και τους στόχους της!  Η  Ιωάννα πάσχει από τη νόσο του Στάργκαρντ (Stargardt ή Stargardt’s) η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή κληρονομικής δυστροφίας και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του ματιού. Τυφλά σημεία, θολερότητα, απώλεια της αντίληψης του βάθους, μειωμένη αντίληψη των χρωμάτων και δυσκολία προσαρμογής σε χαμηλό φωτισμό είναι μερικά από τα συμπτώματα που περιγράφουν οι ασθενείς της νόσου του Στάργκαρντ.

 

Advertisements

Η ίδια είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας όταν μας συστήθηκε στο The Voice

 

H Iωάννα μίλησε για το πόσο την τρόμαξε η ασθένειά της στην αρχή αλλά και για το ότι το πρόβλημα με την όρασή της, δεν την εμπόδισε να ασχοληθεί με το τραγούδι το οποίο λατρεύει!  “Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός φοβήθηκα γιατί προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα. Ωστόσο, καθώς περνάνε τα χρόνια, μαθαίνεις και τις συνηθίζεις και τις ξεπερνάς και έτσι ζεις με αυτό. Αν και μου συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή μου νιώθω πάρα πολύ τυχερή γιατί δεν με εμποδίζουν να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπάω, που είναι η μουσική και το τραγούδι” είχε πει.

Advertisements

 

Η μόλις 19 ετών Ιωάννα είναι το τρανό παράδειγμα για όλους, ότι κανένα πρόβλημα υγείας και όχι μόνο είναι ικανό να εμποδίσει κάποιον από τα όνειρά του!

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να βελτιώσει την όρασή της, η Ιωάννα απευθύνθηκε σε γνωστό κέντρο βελονισμού και όπως δηλώνει η ίδια έχει μεγάλη βελτίωση στην όρασή της!

 

Η Ιωάννα δήλωσε αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη της ιδιαίτερα συγκινημένη: Θέλω να ευχαριστήσω όλους που με στήριξαν σε αυτό το ταξίδι.

 

Ο πατέρας της Ιωάννας ηθοποιός Λάζαρος Γεωργακόπουλος, είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Αμόρε και του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παίξει στην Επίδαυρο το 2005 στις Βάκχες, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και το 2008 στον Ορέστη σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου που είναι και η νονά της Ιωάννας.

 

Ο ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, περιγράφοντας το 24ωρο του, δήλωσε για την οικογένεια και την κόρη του Ιωάννα: “Οταν τελειώσουν οι πρόβες μου, επιστροφή στο σπίτι. Για λίγη ώρα στον καναπέ. Ξεκούραση. Κάποια τηλέφωνα, λίγη τηλεόραση. Ειδήσεις. Λίγο σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, email, διάβασμα, μουσική… H Μαρία ετοιμάζεται για το θέατρο, φεύγει, η Ιωάννα διαβάζει, έτσι λέει, μια αγκαλιά μαζί της, σπάνια πια. Εφηβεία… Μιλάμε, όμως, πολύ. Τα προβλήματά της, τα δικά μου. Ενα τσιγάρο μαζί –το ονομάζει «ποιοτικό χρόνο με τον πατέρα μου»– πάντα στην κουζίνα! Μετά, φίλοι, συναντήσεις, όχι κάθε μέρα πια, για ποτό ή για φαγητό, μετά το θέατρο έρχεται η Μαρία να μας βρει. Συζητήσεις και πολύ γέλιο.

 

Ευτυχώς, μπορούμε ακόμη να γελάμε πολύ. Και ευτυχώς, διατηρώ φιλίες πολλών χρόνων, που όσο και να χανόμαστε λόγω δουλειάς, είναι σαν να είμαστε κάθε μέρα μαζί. Έπειτα, σπίτι. Μια μεγάλη βόλτα με τα σκυλιά. Τα τελευταία τσιγάρα της ημέρας, που γίνονται όλο και περισσότερα, με τη σκέψη ότι αύριο πρέπει να το κόψω. Μετά, λίγο διάβασμα στο κρεβάτι. Με χαλαρώνει. Κλείνοντας τα μάτια μου αναλογίζομαι όλη την ημέρα μου. Τις ατμόσφαιρες, τα συναισθήματά μου, τις σκέψεις μου, τι ειπώθηκε, πώς ειπώθηκε, πώς ένιωσα, αν μπορώ να επαναφέρω στo σώμα μου την ίδια αίσθηση, σαν μια άσκηση για τη συναισθηματική μου μνήμη, κάτι που το έκανα από μικρός. Ο ύπνος με βρίσκει γεμάτο με αινίγματα”.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα