Μην χασετε

Ιταλίδα γιατρός: «Αυτό είναι το πρόσωπό μου στο τέλος μιας εφιαλτικής βάρδιας»

Μια συγκλονιστική ανάρτηση μιας αναισθησιολόγου από τη Γένοβα της Ιταλίας έχει γίνει viral και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η γιατρός αναισθησιολόγος λέγεται Βίβιαν Περνιτσάρο και δουλεύει στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας. Ύστερα από μια εξαντλητική βάρδια εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, καταβεβλημένη, δημοσίευσε μια φωτογραφία της όπου η κούραση φαίνεται ολοκάθαρη στο πρόσωπό της. Η ίδια ζητά από τον κόσμο να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να μένει όσο μπορεί στο σπίτι.

Στην ανάρτηση, την οποία αναδημοσίευσε το τοπικό σάιτ Genovatoday.it, διαβάζουμε.

«Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσω φωτογραφίες μου όπου είμαι καλοντυμένη και χαμογελαστή… Αυτό είναι το πρόσωπό μου στο τέλος μιας εφιαλτικής βάρδιας, εν μέσω αυτού του συναγερμού, πριν επιστρέψω στα παιδιά μου, με εμφανή ακόμα τα σημάδια της ολόσωμης φόρμας προστασίας και της μάσκας.

Advertisements

Κλεισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο με τις ώρες, χωρίς καν να μπορώ να πιω λίγο νερό ή απλώς να ξύσω τη μύτη μου, ώστε να διασωληνώσω και να βοηθήσω έναν ασθενή με τον ιό, πριν τον πάρω στην αίθουσα ανάνηψης, σ’ ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον.

Κουρασμένη, νευριασμένη, θυμωμένη.

Οπότε, δε με ενδιαφέρουν καθόλου οι ανοησίες σας και το πού πρέπει να πάτε… Μείνετε στο σπίτι, γ***το, μείνετε στο σπίτι!

Γιατί αν δεν καταλαβαίνετε αυτό που γίνεται και ότι από τον κορωνοϊό κάποιοι έχουν χάσει και τη ζωή τους, καταλάβετε τουλάχιστον ότι οι θέσεις στην εντατική τελειώνουν, οι αναισθησιολόγοι είναι πάντα οι ίδιοι. Τα τροχαία, τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κ.λ.π. συνεχίζουν να υπάρχουν και εμείς είμαστε πάντα εδώ…

Advertisements

Ευάλωτοι, εξαντλημένοι, αλλά που αντέχουμε και συνεχίζουμε με χαμηλωμένο το κεφάλι, μέχρι όσο αντέξουμε. Μετά, ίσως να γυρίσω στο σπίτι. Και δεν είμαστε ήρωες, κάνουμε τη δουλειά μας!».

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook κι έγινε viral.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα